4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Za varnost Slovenije in Evrope je to zelo slaba novica! Tanja Fajon ponovno izvoljena za poročevalko za schengen

Evropska poslanka iz stranke Socialnih demokratov, Tanja Fajon, se bo zopet borila za “pravilno in pravno” izvajanje schengenske meje. Evropski parlament jo je namreč ponovno izvolil za poročevalko za Slovenijo, njena naloga bo namreč poročanje o slovenskem nadzoru schengenske meje. Posilstva, ugrabitve, razbite koče – to je posledica levičarske definicije schengenskega varovanja meje, za katero se zavzema Tanja Fajon.

 

Tanjo Fajon veliko bolj moti odnos Avstrije do schengenskega vprašanja kot pa neizvajanje schengenskih pravil Slovenije. Avstriji očita nezakonito izvajanje notranje meje, za slovenske težave z nadzorom schengna na južni meji s Hrvaško pa je po besedah Fajonove vse v najlepšem redu.

Njene pomembne politične naloge so predvsem zavzemanje za prebivalce Kosova, Albanije. Pred lanskoletnimi evropskimi volitvami jim je obljubila, da se bo zavzela, da bodo prebivalci Kosova in Albanije lažje dostopali do vizumov v Evropski Uniji. Pred kratkim pa so srbski mediji poročali, da bo srbska politika preko evropske poslanke Fajone uredila srbskim prebivalcem v Sloveniji status manjšine.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine