2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Za tak podvig je potrebno obilo poguma: Premier Janez Janša splezal na najvišji dimnik Evrope!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“V počastitev spomina na knapovsko tradicijo Trbovelj in Zasavja smo se ob tokratnem obisku slovenske vlade v regiji povzpeli na najvišji dimnik v Evropi. Tudi rahel dež nas ni ustavil,” je skupaj s fotografijami objavil predsednik vlade Janez Janša.

Slovenska vlada se danes in jutri mudi na obisku zasavske regije, kjer se bodo posvetili predvsem investicijam v infrastrukturo ter ostalim neizkoriščenim možnostim regije.

Toda predsednik vlade Janez Janša je obisk izkoristil za precej nenavaden podvig. Formalnosti pri županih, podjetnikih ter ostalih je popestril z vzponom na najvišji dimnik Slovenije in tudi Evrope – Trboveljski dimnik – v počastitev spomina na knape. Gre za 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje, zgrajen leta 1976, ki je med drugim najvišja zgradba v Sloveniji in sedmi najvišji dimnik na svetu.

Image
foto: Twitter

Če kaj, je potrebno Janši tukaj priznati obilo poguma pri premagovanju takšnih izzivov kot je trboveljski dimnik. Sicer pa je predsednik vlade navdušen ljubitelj gora in “skalaš”, zato je višinskih podvigov že navajen. Gorniški šport je populariziral do te mere, da so ga pričeli posnemati tudi ostali politiki. Vendar je pri trboveljskem dimniku potrebno priznati, da si Tanja Fajon česa takega ne bi upala, še manj napadalna Tea Jarc.

Image
foto: Twitter

Zadnje novice

Sorodne vsebine