11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Za prehrano enega samega ilegalnega migranta 500 evrov na mesec! Pomislite, ali vi tudi porabite toliko?

Pomislite! Koliko vi in vaša družina porabite na mesec za hrano? 500 evrov na osebo? Ne, seveda ne. No, iz javnega naročila urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov je predvideno, da bodo davkoplačevalci za hrano enega migranta dali na mesec nekaj manj kot 500 evrov.

Pisali smo, da je vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov 12. junija objavil javno naročilo za izvajanje oskrbe s prehrano migrantov z živili, predelanimi na ekološki način. Z javnim naročilom bi zagotavljali prehrano za migrante, nastanjene v izpostavi azilnega doma na Debelem rtiču, in sicer za največ 120 ljudi. Javno naročilo sicer določa, da mora biti najmanj 15 odstotkov živil pridelanih oziroma predelanih na ekološki način, njegova ocenjena vrednost pa je 1,4 milijona evrov v dveh letih.

Preprost izračun pokaže, da bodo za dnevno prehrano enega migranta (ob polni zasedenosti centra) neto davkoplačevalci odšteli 16,5 evra, kar pomeni 495 evrov na mesec.

Poznate povprečno 4-člansko družino, ki bi na mesec za hrano porabila nekaj manj kot 2000 evrov? Ta 4-članska družina v Sloveniji v povprečju za hrano porabi na mesec med 500 in 600 evrov. Torej toliko, kot je na Debelem rtiču predvideno za enega samega migranta, katerim povrhu vsega ni treba ne pomivati ne pospravljati posode.

Kaj bodo migranti jedli, kako morajo biti predelana živila in kakšne so še druge zahteve, si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine