6.3 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Z lažmi in zavajanji do želenega rezultata?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Ravno toliko, kot je imela pitna voda skupnega z referendumom o vodah, imajo argumenti kampanje ZA skupnega z referendumi. Žalostno je, da z lažmi in zavajanji pridejo do želenega rezultata, medtem ko volivci “padejo” na poceni propagandne prijeme in se ne poglobijo v vsebino. V inštitutu Nike Kovač so v kampanjo vključili tudi risane junake, ki nimajo več ničesar skupnega s sedanjim vodstvom RTV.

Z enako taktiko kot za referendum o vodah so se 8. marec in tudi vladne politične stranke lotile trikratnega refenduma, ki nas čaka v nedeljo. Tudi takrat so v javnost lansirali neresnične navedbe in volivce pripeljali do tega, da so mislili, da je ogrožena pitna voda. Resnica pa je bila, da bi novela zakona dodatno varovala vode pred samopašno rabo priobalnih zemljišč, zlasti, ko gre za zasebno ali industrijsko gradnjo. Obenem na noben način ni kršila pravice do pitne vode, ki je zagotovljena z Ustavo RS.

Kampanje ZA so se torej lotili enako manipulativno. A ljudje žal nasedajo. 8. marec je tokrat za kampanjo o RTV uporabil legendarne risanke, kot je Radovedni taček, Bojan, Franček, Pujsa Pepa, Krtek, s katerimi želijo vzbuditi čustveno navezanost in nostalgijo. Poleg tega jih mnogi izmed teh, ki so sodelovali v legendarnih risankah, ne podpirajo. A kaj imajo te risanke z referendumom o RTV? Popolnoma nič.

 

Ne le, da manipulirajo z referendumom za RTV, ravno tako se poslužujejo umazanih manipulacij glede referenduma o dolgotrajni oskrbi. Golobova vlada pozivana referendum, kjer, piše, naj bi se glasovalo za dostojno starost. A z zakonom, ki ga je potrebno ustaviti, skrb za to dostojno starost prelagajo iz leta 2023 na leto 2024 ali na leto 2025. “V proračunu pa so upokojencem vzeli 63 milijonov in večino tega denarja namenili za ilegalne migrante. In temu vlada pravi Za dostojno starost. Zato pojdimo na referendum, glasujmo PROTI in preprečimo to norost,” je dejal Janez Janša.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine