9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Z globalnim segrevanjem sedaj indoktrinirajo tudi najstnike: poglejte, kako iniciativa izrablja naivne dijake za svoje bizarne zahteve!

Iniciativa Mladi za podnebno pravičnost (MPP) je za petek, 15. marca 2019, pozvala mlade, naj se ji pridružijo na protestu za “podnebno pravičnost”, ki se bo istočasno odvijal v Ljubljani, Mariboru, Kopru in nekaterih drugih krajih v Sloveniji.

 

“V luči okoljske krize in protestov, ki se odvijajo po vsem svetu, so tudi mladi v Sloveniji stopili skupaj in se organizirali kot iniciativa Mladi za podnebno pravičnost. Kot pravijo v iniciativi, so izjemno veseli, da je želja po skupnem boju za čisto prihodnost med mladimi tako velika in da lahko končno pokažejo in dokažejo, da so tudi mladi pomemben in aktiven del družbe,” so zapisali na spletnem portalu Mlad.si.

Da mislijo resno, so pokazali tudi z oblikovanjem svojih lastnih zahtev, ki jih bodo v petek na svojem podnebnem protestu “naslovili na odločevalce”. Mi pa se za začetek sprašujemo, kaj sploh je podnebna pravičnost. V normalnem svetu namreč sama pravičnost nima predznaka. A očitno tem “mladim” taka pravičnost iz nekega neznanega vzroka ne ustreza.

Za kakšno propagando gre pri vsem tem, dokazuje tudi poster, ki ga promovira Mladina, naslovljen z “Vsi smo Greta”. Kot so zapisali: “Navdahnjeni z aktivizmom mlade Švedinje Grete Thunberg so se v preteklih mesecih po svetu množili podnebni protesti šolarjev, dijakov in študentov, tokrat pa mladi prvič združujejo moči po vsem svetu in organizirajo globalni podnebni štrajk. Pričakuje se stotine protestov v več kot 50 državah sveta.” Ob tem nekako ne uide opazka, da je bila Greta ob svojem protestu 15-letna dijakinja, na posterju pa je prikazana kot da bi bila še otrok.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine