3.6 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Vse z namenom obrekovanja premierja: Črnčec si je izmislil evakuacijo predsednika vlade s helikopterjem!?

Piše: Sara Kovač (E-Maribor)

Nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost v vladnem kabinetu Marjana Šarca Damir Črnčec je preko Twitter profila Svoboda govora, preko katerega na skrivaj tvita, razširil govorico o tem, kako naj bi premier Janez Janša po napadu s strani Tee Jarc in njene druščine naročil vojaški helikopter za v dolino in s tem oškodoval proračun slovenskih davkoplačevalcev. Novico je nato nekritično povzel še Reporter in spisal članek z naslovom “Neverjetni prizori na Kredarici: Janšo in Hojsa obstopili in ozmerjali protestniki, helikopter ju je evakuiral na varno”.

Premier Janez Janša, ki velja za velikega ljubitelja slovenskega visokogorja, tudi v gorah pa ta očitno nima miru pred levičarskimi skrajneži. Ko se je ta skupaj z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom odpravil na našo najvišjo goro, ga je pri Triglavskem domu na Kredarici pričakalo neprijetno presenečenje v obliki histeričnega napada.

V preteklosti smo že razkrili, da svetovalec nekdanjega premierja Marjana Šarca na skrivaj veselo tvita za profilom Svoboda govora. Na profilu se je tako že včeraj pozno zvečer pojavil zapis, katerega namen je, da se oblati premierja Janšo:  “Strahopetni Janša pobegnil iz Kredarice, v paniki si je zunaj natikal masko, nato pa še oškodoval proračun, ko si je naročil vojaški helikopter za v dolino.” 

Twitter profil Svoboda govora je bil ustanovljen, ko je Črnčec še vodil Odbor2014, vse od takrat pa do danes so se radikalno spremenila stališča – enako kot pri Črnčecu. Objave na Twitter profilu Svoboda govora so izrazito usmerjene v kritiziranje aktualne vlade, še posebej se pod drobnogledom znajde stranka SDS in premier Janša (enako tudi tokrat), ni pa seveda mogoče zaslediti kritik proti nekdanji vladi in Šarcu.

Olaj zanikal navedbe okrog evakuacije
Vsekakor je zaskrbljujoče, kako so novico o napadu na predsednika vlade na Kredarici zapisali nekateri levi mediji, ki napada niso obsodili. Še več. V Reporterju so se celo zlagali, da je predsednik vlade pobegnil s helikopterjem. Evakuacijo je zanikal tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj, ki je zapisal naslednje: “Zopet zavajujoče. Nikakršne evakuacije ni bilo, niti helikopterja. Za varnost je poskrbljeno.”

Premier Janša je danes preko Twitterja sporočil, da je skupaj s prijatelji iz Madžarske na lep poletni dan osvojil najvišji slovenski vrh Triglav.

Je pa teko zmerjanje in razgrajanje po planinski koči zagotovo kaznivo dejanje, če drugega ne je to kršenje javnega reda in miru. Žalostno pa je, da tem ravnanjem dajejo potuho mediji, ki so neanklonjeni desnosredinski oblasti. To ni prav, saj je nujno, da se primitivno in agresivno obnašanje obsodi ne glede na to nad kom se izvaja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine