12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 marca, 2023

Vse podrobnosti, zakaj je moral Šarčev posel z oklepniki propasti – na eni strani Šarca obvladuje Golobič, na drugi Levica

Minister za obrambo je vlado seznanil z razlogi za odložitev nakupa nemških osemkolesnikov Boxer. Ti naj bi bili predvsem “postopkovne narave”, v resnici pa gre za odločitev nadkoalicijske Levice, ki nasprotuje nakupu. Pojavlja pa se vprašanje, ali je nakupu nasprotovala samo nadkoalicijska Levica ali pa je imel prste poleg tudi Golobičev kader v vrstah LMŠ.

 

Minister za obrambo Karl Erjavec je po poročanju STA vlado seznanil z razlogi za odlog nakupa osemkolesnikov, ki so potrebni za formiranje srednje bojne bataljonske skupine do leta 2022, kakor to zahteva zaveza, ki jo je Slovenija dala zvezi Nato.

A kakor je vedno v slovenski politiki, stvar ni tako preprosta, kot se zdi. Erjavec je na seji predstavil razloge za odlog nakupa, ki naj bi bili predvsem “postopkovne narave”. Uradno naj Slovenska vojska ne bi imela “celovite taktične študije” o tem, katere zmogljivosti sploh potrebuje za izpolnjevanje zavez svojim zaveznicam v Natu.

Levica diktira pogoje, Šarec odločno uboga
Zato se je vlada Marjana Šarca odločila za odstop od sklenitve sporazuma z organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju OCCAR. O tem nameravajo v vladi obvestiti tudi OCCAR in parlamentarna odbora za zunanjo politiko ter obrambo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine