0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Vse afere Tanje Fajon, zaradi katerih so napovedi o novi predsednici vlade le mokre sanje: Naklonjena je migrantom, Sorosovemu denarju, pranju denarja in davčnim oazam

V četrtek je kot iz topa odjeknila novica o tem, da bo evropska poslanka Tanja Fajon na vrhu stranke Socialnih demokratov zamenjala Dejana Židana, ker ta v Fajonovi vidi priložnost, da lahko ta SD popelje v vodilno stranko. Očitno si je Fajonova to zadala tako, da bo še dodatno poglabljala razdvojenost koalicije in opozicije. Ta je namreč dala jasno vedeti, da njena stranka nikakor ne bo sprejela ponujene roke sodelovanja pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije. Pri opravičevanju svoje nepripravljenosti na sodelovanje se je obregnila ob največjo parlamentarno stranko SDS in jo označila kot stranko, ki naj bi dnevno žalila, blatila ljudi in vnašala nekakšen razdor v družbo, kar pa SDS iz dneva v dan dokazuje, da ni res.

 

“Sodelovanje zahteva spoštovanje. Socialni demokrati ne rabimo podpisovati prav nobenega papirja, zlasti ne takega, ki prihaja s strani stranke, kot je SDS, ki dnevno žali, blati ljudi, vnaša nek razdor v družbo, namesto, da bi se zahvalili tisti, ki so morda danes najbolj zaslužni, da smo iz epidemije izšli zdravi,” je v odzivu na ponujeno roko sodelovanja za Večer, ki velja za glasilo Socialnih demokratov, pojasnila Fajonova in dodala, da dokler bo tako, možnosti za sodelovanje sploh ne vidi.

Ob tem pa je Fajonova predsedniku vlade Janezu Janši še priporočila, da ima v petek, ko so na sporedu protestni shodi na kolesih, priložnost, da pokaže svojo iskrenost. “Lahko gre tja, lahko se pogovori, lahko sliši, kaj pričakujejo. S tem bo pokazal, koliko je iskren in mogoče bodo potem tudi možnosti za kakršnokoli sodelovanje, če sploh.” Seveda je jasno, da je s svojim odgovorom želela le dodatno poudariti, kako podpira protestnike, saj si več kot očitno želi, da bi na mestu Janše pristala sama. Apetiti po oblasti tako obstajajo, čeprav se še zmeraj oklepa stolčka v Evropskem parlamentu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine