16 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

»Vrzi granato, razženi bando!« je eden od zapisov pod Facebook profilom župnika Zovka, ki odkrito nasprotuje ilegalnim migracijam

»Vrzi granato, razženi bando!«, »Odprite jez!« in »Vse bi jaz to z brzostrelko!« so samo nekateri komentarji pod Facebook profilom Mrkopaljska župska kronika, ki ga ureja župnik Ante Zovko.

Gospod Zovko pravi, da ni odgovoren za komentarje pod svojimi zapisi na Facebook profilu. Pravzaprav v tem ne vidi nič spornega, poroča hrvaški Index.

Eden od njegovih zapisov se glasi: »Globalistom so migranti potrebni, da bi zrušili meje in nacionalne države. Ni naključje, da je Hrvaška cilj.«

Gospod župnik pravi, da to ni prav nikakršen sovražni govor, ampak opozorilo in poziv na budnost. »Vprašati se moramo, v kakšnem času živimo. Nihče ne ve, kdo so ti ljudje. Majhna doza pozornosti ne škodi. To ni nobenega hujskanje, Bog ne daj,« meni.

Odgovorni pravijo, da so meje varne. »Vprašam se, kdo se potem sprehaja v deževnem popoldnevu v centru Mrkopolja,« je povedal Ante Zovko in dodal, da ne ve, koliko časa bodo še mirno spali in se delali, da to ni težava.

.

 

Maja Viher

Zadnje novice

Sorodne vsebine