19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Vrtoglave plače salonskih socialistov

Čeprav koalicija Kul govori o skrbi za malega človeka, pa je resnica ravno obratna: Koalicijo Kul vodijo ljudje, ki najbolj na tem svetu ljubijo denar. O plači predsednice SD Tanje Fajon je bilo že veliko povedanega: mesečno zasluži kot evroposlanka devet tisoč evrov. To je petkratnik slovenske povprečne plače, pri čemer je treba vedeti, da ima kar dve tretjini Slovencev nižjo plačo od povprečne.

Še bolj pa je ljubezen do denarja izpričana pri Jožetu Damijanu, ki naj bi vodil to koalicijo, seveda ko bo uspel prešteti do 46. Za zdaj pa o njegovi matematiki govorijo samo njegovi evri, in to v razmerah, ko bi se navadnim ljudem zaradi epidemije gmotni standard dramatično poslabšal, če ne bi vlada sprejela odločnih ukrepov za pomoč ljudem in podjetjem.

Poglejmo torej vojnega dobičkarja, nekdanjega neoliberalca in ptoem večkratnega koncertita Jožeta Damijana, zaposlenega na ljubljanski ekonomski fakulteti. Redni profesor brez vseh dodatkov ima na Ekonomski fakulteti osnovno plačo 3.400 evrov bruto, kar je dvakratnik povprečne slovenske plače. Pustimo ob strani, da Jože Damijan nima le osnovne plače, ampak ima višjo in zraven še dodatke. 

V oči bodejo njegovi popoldanski prihodki ob službi. 

Levičarsko uradno glasilo Mladina je že leta 2009 problematiziralo njegove prihodke na agenciji za telekomunikacije Apek, ko je poleg redne plače prejemal še šest tisoč evrov na mesec za analizo cen mobilnih ponudnikov. Damijan je tako od agencije Apek za eno stran svoje analize prejel kar 1.500 evrov ali skupno 47.390 evrov!

Svojo ljubezen do denarja je Jože Damijan do danes le še poglobil: Siol je prejšnji konec tedna razkril Damijanove dodatne prihodke:

LMŠ, ki jo vodi Marjan Šarec, mu je letos plačal 18.300 evrov! Kaj jim je svetoval, ne ve nihče, pa tudi iz tega, kar govori Marjan Šarec ne moremo trditi, da se je učenec od profesorja kaj prida naučil.

Tudi lani je LMŠ pomagal redno zaposlenemu Damijanu, saj mu je nakazal kar 41.333 evrov! Toliko boste običajni ljudje odšteli za dobro opremljen avto prestižne nemške znamke Audi A4 Avant!

Damijanovo podjetje GRANT THORNTON ADVISORY, solastnica je tudi zdajšnja žena Sandra, je lani imelo vrtoglavih 394 tisoč evrov prihodkov. Za ta denar si zakonca Jože in Sandra Damijan lahko kupita 158 kvadratnih metrov veliko 4-sobno stanovanje v ljubljanski četrti Vižmarje, ki ga prodaja agencija Stoja Zorana Đukića. Naključje ali usoda? Nepremičninar Đukić je namreč zet gradbenega tajkuna Stojana Petriča in delodajalec Jožeta Damijana. Se še spomnite, kako je pred enim letom Jože Damijan pisal ekonomske komentarje o tem, da bi vlada morala gradnjo drugega predora v Karavankah zaupati domačemu gradbincu (beri: Petričevemu Kolektorju), pri tem pa je povsem pozabil bralcem zamolčati, da je Kolektor nakazal denar gradbeni zbornici pri GZS, ki je potem za isti znesek plačala Damijanovo analizo? Je treba omeniti, da je Damijan ta svoja pisanja potem objavljal še v Petričevem tovarniškem glasilu Delo in še tam zaslužil z objavo?

Za opremo bi lahko denar dalo njuno drugo podjetje L. i. f. e., ki je lani imelo kar 52.144 evrov prihodkov.

Kateri Slovenec se lahko še pohvali, da ob varni redni službi zraven zasluži še pol milijona evrov? Ko vam bo prihodnjič Jože Damijan v družbi drugih levičarskih socialistov z visokimi plačami govoril o socialni državi, se trdno primite za denarnico!

Sara Kovač

Zadnje novice

Sorodne vsebine