18 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Vrag je odnesel šalo! Na dan državnosti bodo imeli Avstrijci ob slovenski meji protimigrantsko taktično vajo in predstavili novo mejno patruljo Puma

Avstrijska vlada opozarja, da se je število vstopov ilegalnih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo potrojilo. Ker slovenska vlada očitno ne obvladuje več razmer, severni sosedje ocenjujejo, da je ogrožena tudi ozemeljska suverenost Avstrije, poroča portal oe24.

Avstrija načrtuje, da bo 25. junija, na slovenski dan državnosti, na mejnem prehodu Spielfeld opravila večjo taktično vajo zavarovanja meje. Enote, ki bodo sestavljene iz policistov in vojakov, bodo vadile hitro popolno zapiranje meje, če bi prišlo do povečanega števila ilegalnih prehodov meje med Slovenijo in Avstrijo. Te visoko vojaško in taktično usposobljene mejne patrulje, ki ne bodo oklevale, če bo treba nad migranti odpreti ogenj, se bodo imenovale – Puma.

V vaji bo sodelovalo med 600 in 1000 vojakov in policistov, namen vaje pa je, da se člane skupine Puma usposobi, da v največ 24 urah popolnoma zaprejo mejo med Avstrijo in Slovenijo.

Avstrijce skrbi predvsem tako imenovana »džamijska migrantska pot«, o kateri smo pisali TUKAJ. Tudi zato so Avstrijci prepovedali delovanje nekaterih džamij. Statistike in raziskave namreč kažejo, da se muslimani najbolj radikalizirajo prav v džamijah, muslimani pa bodo čez 30 let popolnoma prevladovali na Dunaju. Zato nova avstrijska vlada ukrepa, preden bo prepozno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine