21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Vodstvo RTVS zaradi Repovževega sovražnega govora – “strankarski vojščaki SDS bodo morali službe na RTV izgubiti” – Mladini zaprlo pipico

Piše: C.R, RTVS

“Z razočaranjem ugotavljamo, da je tokratni uvodnik Gregorja Repovža, odgovornega urednika Mladine, prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja,” pojasnjujejo na RTV Slovenija. Zato bodo z Mladino prekinili vsakršno poslovno sodelovanje in razmislili o tožbi.

Odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž je v zadnjem uvodniku med drugim zapisal:

 

“RTV Slovenija obsoja vsakršne napade, sovražni govor in neprimerno besedno obračunavanje, ki nimajo in ne smejo imeti prostor v nobeni demokratični družbi. Z razočaranjem ugotavljamo, da je tokratni uvodnik Gregorja Repovža odgovornega urednika Mladine prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja. Besedilo je nesprejemljivo v javnem prostoru, še zlasti za četrto vejo oblasti, ki bi morala opozarjati, ne pa spodbujati sovražni govor in hujskanje,” so sporočili iz RTV Slovenija. Direktor Televizije Uroš Urbanija se je zato na podlagi sklepa kolegija direktorja TV SLO odločil, da bo Televizija prekinila vsakršno poslovno sodelovanje s časnikom Mladina, vodstvo RTV Slovenija pa bo s strokovnimi službami proučilo možnosti vložitve pravnih sredstev, so še sporočili.   

Kot je razvidno iz aplikacije Erar, je celotna RTV Slovenija Mladini v prvih petih mesecih letošnjega leta nakazala 5335 evrov, v celotnem lanskem letu pa 12.471 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine