11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič potrjuje, da se na SMC vršijo pritiski!

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič je po posvetovanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem priznal, da se na stranko vršijo pritiski, vendar podrobnosti ni razkril.

 

Vodja poslancev SMC Igor Zorčič je za zbrane medije sporočil, da bo danes osnutek koalicijske pogodbe prvo obravnavala poslanska skupina SMC, zatem pa še svet stranke, ki bo imel končno odločitev o tem ali bo stranka sodelovala v vladi z SDS, NSi in Desus.

A bolj kot vse, je javnost šokiralo Zorčičevo priznanje, da so določene skupine vplivnežev na stranko SMC, zaradi bodočega sodelovanja s SDS vršile pritisk.

Pritisk neformalnih mrež je nedemokratičen
“Kaj pa glede vseh teh pritiskov o katerih se piše, na vašo poslansko skupino?” se je glasilo vprašanje ene od novinark. “Pritiski so pa,” je priznal Zorčič, ki ni ni želel iti v podrobnosti. Kaj takega je naravnost nezaslišano za državo, ki naj bi imela za sabo skoraj tri desetletja demokracije. Kaže se namreč, da se številne sile v ozadju ne ozirajo na voljo volivcev. Da bi preprečili oblikovanje desne vlade, so pripravljeni celo pritiskati na stranke, ki si zgolj drznejo izraziti mnenje, da bi mogoče tudi same rade bile del desno-sredinske vlade.

Predsednik republike Borut Pahor in vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič. (Foto: STA)

Nezaslišane metode
Na tej točki, ne moremo več govoriti o svobodni demokratični republiki. Vršenje pritiskov na politične stranke, zasledovanje poslancev in zalezovanje njihovih družinskih članov s strani policije spominja na metode politkomisarjev, Gestapa in NKVD, navsezadnje tudi Udbe. Tako delovanje je nezaslišano. Vsi, za katere pa bi se izvedelo, da so bili del takega, konec koncev kaznivega početja, pa bi morali leteti iz službe.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine