-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Vodja nemške plavalne zveze družinam z otroci zaradi nasilja in spolnih napadov odsvetuje obisk bazenov

Piše: Ivan Šokić

Predsednik Zvezne organizacije nemških plavalnih prvakov (BDS) Peter Harzheim je zaradi porasta nasilja na nemških zunanjih bazenih družinam odsvetoval obisk bazenov med vikendi.

Predsednik BDS Peter Harzheim je med nastopom na Bild TV povedal, da bi “ravnal neodgovorno,” če bi s svojimi tremi vnuki šel na zunanje bazene. V povod za to naj bi bil množični pretep na berlinskem kopališču v katerega je bilo vpletenih približno 100 migrantov.

Številni otroci so bili žrtve migrantov, ki so namesto lepega dne v vodi dobile udarce in brce. 10-letni otrok naj bi utrpel tudi udarec v glavo. Celoten “incident” je bil posnet in niti, sicer migrantom naklonjeni nemški mediji, se niso mogli skriti pred resnico. “Te slike so me pretresle. Ko to vidim, me zmrazi,” je povedal Harzheim. “Ti ljudje nimajo nikakršnega spoštovanja do ljudi. Tako ne bo šlo. Upravljalci kopališč morajo biti bolj aktivni in bolje izbirati svoje obiskovalce.”

“Ne gre, da so ljudje, ki zagrešijo zločin po dveh urah svobodni,” je izpostavil predsednik BDS in okrcal tudi nemške politike. “Politiki se pretvarjajo, da ni težav in nas pustijo na cedilu.” To sicer ni prvi incident z migranti na nemških zunanjih kopališčih. Takšni incidenti se vrstijo vsako leto odkar je nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel povabila migrante v državo.

V Kölnu so leta 2016 migrantskim moškim prepovedali vstop na javna kopališča zaradi neprestanih primerov spolnega nadlegovanja. Enako težavo so imeli v Düsseldorfu. Leta 2017 so aretirali dva “prosilca za azil”, eden je bil celo član ISIS, zaradi spolnega napada dveh deklic starih 12 in 14 let. V zadnjem času, pa naj bi zadeve na zunanjih kopališčih dodatno oteževala prisotnost “mladinskih tolp” migrantov, ki grozijo z nasiljem, se pretepajo in napadajo ostale obiskovalce kopališča.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine