23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Vljudno vabljeni na okroglo mizo ob zaključku prve faze ustanovitve medijskega centra, posvečenega žrtvi komunističnega nasilja, Andreju Slavku Uršiču

Vljudno vabljeni na okroglo mizo z naslovom “Slovenski mediji v totalitarizmu in danes”, ki bo posvečena prvemu uredniku tednika Demokracija, Andreju Slavku Uršiču. Dogodek, na katerem bodo spregovorili Ivan Jevnikar, Igor Omerza, Peter Jančič in Jože Biščak, bo danes, 13. maja 2019, ob 18. uri v veliki dvorani novega Medijskega centra Andreja Slavka Uršiča na Štihovi 7 v Ljubljani.

Glede na to, da smo v sedanjosti priča izrazitemu medijskemu enoumju s strani “mainstream” medijev, smo se v letošnjem letu tednik Demokracija, televizija Nova24TV, spletni portal nova24tv.si in Slovensko združenje domoljubnih novinarjev odločili ustanoviti nov medijski center, ki bo namenjen razvoju medijske pluralnosti v Sloveniji.

Medijski center bo poimenovan po slovenskemu pravniku, politiku, protifašistu, časnikarju ter prvemu uredniku tednika Demokracija in žrtvi komunistične tajne policije Ozna Andreju Slavku Uršiču. Njegova življenjska zgodba namreč v marsikaterih segmentih ponazarja trpljenje in usodo, ki jo je v prvi polovici prejšnjega stoletja ob preganjanju treh totalitarnih režimov doživljalo na tisoče Slovenk in Slovencev.

Ob zaključku prve faze postavitve medijskega centra vas vljudno vabimo na okroglo mizo, posvečeno Andreju Slavku Uršiču, z naslovom “Slovenski mediji v totalitarizmu in danes”. Dogodek bo danes, 13. maja, ob 18. uri v veliki dvorani novega Medijskega centra Andreja Slavka Uršiča na Štihovi 7 v Ljubljani. Okroglo mizo, ki se je bodo udeležili časnikar in avtor knjige “Neznani Slavko” v zaporih Udbe: Novi podatki o usodi Andreja (Slavka) Uršiča Ivan Jevnikar, publicist in avtor več knjig o zločinih jugoslovanske tajne politične policije Igor Omerza ter novinar in nekdanji urednik Dela Peter Jančič, bo povezoval novinar in urednik Demokracije Jože Biščak.

M. D./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine