8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Vladajoči se hvalijo s spornim priznanjem Palestine, težave Slovencev pa jih ne zanimajo!

Piše: M. Bo.

Z včerajšnjim spornim priznanjem Palestine je nastal vtis, da je zdaj vse rešeno, pa niti približno ni tako! Danes je pred upravno enoto Ljubljana – Bežigrad spet dolga čakalna vrsta in tako je še marsikje po državi. Golobova vlada se s težavami Slovencev ne ukvarja.

Vladajoči (Gibanje Svoboda, SD in Levica) so včeraj s škandaloznim kršenjem parlamentarnega poslovnika v Državnem zboru RS priznali fantomsko državo Palestino. Sklep o priznanju so izglasovali pozno zvečer po spornem manevru, ki ga je vodila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in s katerim so povozili zahtevo za posvetovalni referendum o priznanju Palestine, ki ga je včeraj vložila SDS.

Do odločanja o tem bi namreč moralo miniti 30 dni, kar je koalicija ignorirala. Opozicija je izvedla obstrukcijo, v DZ pa je bilo potem polno hvalisanja in »ponosa«, kar se je razširilo tudi v mainstream medije. Nastal je vtis, da je v naši državi vse v najlepšem redu, kar pa je seveda daleč od resnice.

Težave Slovencev vlade ne zanimajo

Že samo pogled na fotografijo, ki jo objavljamo, pove, da Golobova vlada niti približno ne rešuje problemov ljudi, nasprotno – še dodatno jih ustvarja. Pred upravnimi enotami se vijejo dolge vrste ljudi, ki morajo več ur čakati, da sploh pridejo na vrsto. In ko pridejo, ni nujno, da bodo storitev dobili.  Včeraj je ljubljanska upravna enota, ki je največja v državi, zaradi stavke odpovedala vse naročene termine … In zdaj, če želite priti do osebnega dokumenta, prijaviti spremembo bivališča ali urediti podobne stvari, ki so v življenju nujne, imate velike težave.

Zaposleni v upravnih enotah že dolgo stavkajo, vsakodnevno pa od 15. maja. Golobova vlada v tem ne vidi problema, težave Slovencev je očitno ne zanimajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine