12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Vlada, ki naj bi opravljala le še tekoče posle, kadruje na polno! Poglejte, koga namerava postaviti za direktorja Agencije za raziskovalno dejavnost!

Čeprav ima po odstopu premierja Marjana Šarca njegova vlada do imenovanja naslednje le omejena pooblastila, ker opravlja tekoče posle, pa se kadrovanje nadaljuje. In to z imenovanjem strankarskih kadrov.

 

Kot so nas obvestili viri, namerava vlada jutri znova imenovati  Józsefa Györkösa za direktorja Agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS). Znano je, da je slednja pod vodstvom Györkösa zavrnila javno financiranje raziskovalnega programa Nujna stanja v interni medicini Marko Noču, sicer izjemnemu raziskovalcu, zdravniku in kardiologu.

Jószef Györkös sicer sodi med nekdanje kadre propadle stranke Zares. Že v mandatu 2000-2004 je bil državni sekretar na ministrstvu za informacijsko družbo, ki ga je vodil Pavel Gantar. V Pahorjevi vladi pa je bil državni sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo pod ministrom Gregorjem Golobičem, sicer šefom Zaresa.

Šarčeva vlada, ki naj bi opravljala tekoče posle, očitno zlorablja svoja pooblastila, saj želi na novo imenovati še nekaj kadrov, mnogi med njimi, kot denimo direktorica Tehničnega muzeja, sploh ne izpolnjujejo razpisnih pogojev. Sicer pa je že v sami Šarčevi vladi kar nekaj kadrov Zaresa, denimo minister za Slovence po svetu Peter Česnik. Skratka, kadrovanje na polno, kot da se prejšnji ponedeljek ni nič zgodilo…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine