10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Vlada imenovala Tušarja in Matjašca za direktorja in sekretarja na ministrstvu za zdravje

Piše: C. R.

Vlada je na včerajšnji seji Branka Matjašca imenovala za generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, Bogdana Tušarja pa za generalnega direktorja direktorata za razvoj zdravstvenega sistema na ministrstvu za zdravje, so sporočili z vlade.

Oba sta bila imenovana za dobo petih let od 1. oktobra 2021 do 30. septembra 2026, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Posebna natečajna komisija za izvedbo javnega natečaja za položaj generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje je ugotovila, da je Matjašec glede na izpolnjevanje natečajnih pogojev in strokovno usposobljenost primeren za navedeni položaj, o čemer je komisija obvestila tudi ministrstvo, so sporočili z vlade.

Branka Matjašca je sicer vlada 9. marca 2021 imenovala za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravja, “in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 8. septembra 2021,” je takrat navajala vlada, poroča STA.

Vlada je sporočila tudi, da je natečajna komisija ugotovila, da je kandidat Tušar izpolnjeval pogoje za direktorja direktorata za razvoj zdravstvenega sistema in je primeren za navedeni položaj, o čemer je komisija obvestila tudi ministrstvo za zdravje.

Tušarja je vlada sicer 13. maja razrešila s položaja direktorja Psihiatrične bolnišnice Bogdana Tušarja in ga imenovala za v. d. generalnega direktorja direktorata za razvoj zdravstvenega sistema.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine