10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Viri iz NPU razkrivajo, kako je nastajalo pismo podpore Muženiču in kdo vse si ga je podajal

V krizi zaradi koronavirusa vlada posebno vzdušje tudi znotraj Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Večina preiskovalcev namreč dela od doma. In tako večina s pismom podpore zamenjanemu šefu NPU Darko Muženiču, ki ga je zaradi neuspešnosti preiskave pranja iranske milijarde v takrat še državni NLB specializiranim tožilcem naznanil ekonomist Rado Pezdir, ki so ga včeraj objavili mediji, sploh ne ve ničesar, pripovedujejo viri iz NPU.

Spet je “glavni zvezdik” kriminalist, ki ga je slovenska javnost spoznala v časih, ko je bil dopoldne kriminalist, popoldne pa izterjevalec brez soglasja Generalne policijske uprave, Mitja Gregorc. Tisti Gregorc, ki mu je Muženič prepustil preiskavo nakupa mask in ventilatorjev, kar smo razkrili včeraj.

Ideja za pismo podpore je v kolektiv prinesel prav Gregor. Ali mu je tudi to prepustil Muženič, viri ne vedo.

 

Viri iz NPU: Muževič preiskavo mask in ventilatrojev prepustil policistu, ki je postal znan kot…

Zanimive informacije prihajajo iz policije, konkretneje iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki ga vodi Darko Muženič, tisti policijski šef, ki ga je znani ekonomist dr. Rado Pezdir popolnoma…

skandal24.si

 
 

A pobudnik pisanja je tokrat pripravo osnutka menda prepustil ženski roki. To naj bi opravila Tina Pahor, potem pa sta pismo še malce sestavljala skupaj. Viri pripovedujejo, da se je priključil še Marko Košir. A kljub temu, da so bili trije, jim ni uspelo izpovedati podpore Muženiču, zato naj bi delo končala Tanja Čevriz, ki je tudi med kolegi lobirala, naj pismo podprejo. Na koncu je v javnost vseeno romalo pismo, iz katerega ni razvidno, kdo naj bi bili podporniki.

Na koncu je v igro spet vskočil izkušeni Gregorc, ki ima s takšnimi pismi že kar nekaj izkušenj. S tistim, ki ga je podpisal kot Andrej, je po pisanju Požareporta “vnesel nemir” v policijske vrste.

 


Odmevi na pismo insajderja:@sarecmarjan je res samo blebetal, a to ni pisal “policist Andrej”, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa , ki dela že 3 policijski sindikat, menda sindikat kriminalistov Slovenije?!
Več: http://pozareport.si/post/500076/sarec-je-res-samo-blebetal-a-to-ni-pisal-policist-andrej-ampak-mitja-gregorc-kandidat-za-sefa-npu-ki-dela-tretji-sindikat  @vladaRS @policija_si

View image on Twitter

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine