0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Vir za portal Demokracije: Fotografijo ostrostrelske puške na zvoniku frančiškanske cerkve Marijinega oznanjenja je posnel policijski ostrostrelec, puška je Sako TRG

Piše: Peter Truden

Najprej na družbenem omrežju Twitter, nato pa v nekaterih medijih, je zaokrožila fotografija ostrostrelske puške, ki z zvonika ljubljanske frančiškanske cerkve meri proti Miklošičevi cesti in Hotelu Union, kjer so običajno nastanjeni pomembni gosti. Gre za puško finskega proizvajalca Sako.

Slovenske novice poročajo, da jim policija ni odgovorila, na vprašanje, ali gre za novejšo fotografijo ali starejšo, niti tega, ali puško uporabljajo njihovi policisti. Prav tako jim niso potrdili lokacije, saj teh zaradi varovanja ne razkrivajo. So pa ostrostrelci ob obiskih pomembnih gostov razporejeni po prestolnici. »Policija poskrbi tudi za primerne ukrepe (…) prav tako z višinske točke, kjer bi lahko prišlo do ogrožanja,« so za Slovenske novice povedali na policiji.

Naš vir pravi, da je fotografijo posnel policijski ostrostrelec iz SEP (Specialna enota policije). Gre za puško finskega proizvajalca Sako, puška pa je Sako TRG.

Pod profilom slovenskega policijskega ostrostrelca na Pinterestu je zgornja fotografija. Puška, ki je bila posneta in objavljena na Twitterju, je leva: Sako TRG. (Slika: Pinterest)

Zanimivo je, da ima eden od slovenskih ostrostrelcev (ime hranimo v uredništvo), fotografijo puške Sako TRG  pod svojim profilom na omrežju Pinterest, na platformi FourSquare ima merek take puške, ki se omenja tudi na slovenskem strelskem forumu.

Naboji za ostrostrelsko puško Sako TRG. (Slika: FourSquare)

Zadnje novice

Sorodne vsebine