9.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Vinko Vasle varuhinji gledalčevih pravic Ilinki Todorovski: Ne bom vam več pisal, ker ste bili sodelavka Udbe in ste še danes verna pripadnica ideologije bivšega režima.

»Nič vam ne bom zapisal, ker vidim, da obstajajo dokumenti, ki pričajo o vašem  sodelovanju z Udbo v bivšem režimu. Po vaših številnih dosedanjih odzivih (recimo zadeva Thompson in Možina-Dežman) pa se mi zdi, da z nekimi čudnimi silami, elementi in službami sodelujete še danes kot verna pripadnica ideologije bivšega režima,« je zapisal Vinko Vasle varuhinji poslušalčevih in gledalčevih pravic na RTV Slovenija Ilinki Todorovski.

Vasletovo pismo objavljamo v celoti:

»Pozdravljena!

Kot varuhinji sem vam želel prijaviti neprimerno in žaljivo pisanje novinarja radia Šurca. Prav tako sem hotel replicirati na vaše poročilo o intervjuju g. Jožeta Možine z Dežmanom, ki je po mojem globokem prepričanju nekorektno, ovaduško in v resnici govori o vaši funkciji kot cenzorki. Hotel sem vas tudi opozoriti na nenavadnosti v zvezi z “incidentom” v Novi Gorici, kjer bi morale v resnici padati ovadbe zaradi lažnih prijav in prirejanja resnice.

Nič vam ne bom zapisal, ker vidim, da obstajajo dokumenti, ki pričajo o vašem  sodelovanju z Udbo v bivšem režimu. Po vaših številnih dosedanjih odzivih (recimo zadeva Thompson in Možina- Dežman) pa se mi zdi, da z nekimi čudnimi silami, elementi in službami sodelujete še danes kot verna pripadnica ideologije bivšega režima.

V tem smislu se mi zdi popolnoma neprimerno, da še vedno vztrajate na funkciji varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTVSLO. Če bi v vas bila trohica poštene samokritike, bi že včeraj odstopili.

Vinko Vasle«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine