14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Vinko Vasle podal prijavo KPK zaradi suma korupcije pri poslovanju RTV SLO

Naš kolumnist Vinko Vasle je na Komisijo za preprečevanje korupcije podal prijavo zaradi suma korupcijskega delovanja. Gre namreč za poslovno sodelovanje podjetja Sport Media Focus d.o.o z javnihm zavodom RTV SLO.

Poslovno sodelovanje je »težko« 850 tisoč evrov, lastnik omenjenega podjetja pa je tesni sorodstveni zvezi z Manico Janežič Ambrožič, odgovorno urednico informativnega programa TVS. Prijavo objavljamo v celoti:

»Po verodostojnih podatkih firma Sport Media Focus d.o.o, Fajfarjeva ul.33, 1000 Ljubljana redno pogodbeno sodeluje z RTV Slovenija, kar dokazuje tudi spodnji skrinprint. Tako je doslej od RTV SLO prejela 850.000 evrov.

Problem pa tiči v podatku, da je lastnik tega podjetja v tesni sorodstveni zvezi z Manico Janežič Ambrožič,ki je odgovorna urednica informativnega programa RTV SLO, torej sodi v sam kadrovski vrh te javne ustanove.

V opisanem primeru gre najmanj za konflikt interesov, lahko pa tudi za posebno nepotistično obliko koruptivnosti.

Prosim, da me o postopkih z mojo prijavo obveščate.

Lep pozdrav

Vinko Vasle«

Za komentar smo prosili tudi Vinka Vasleta, ki nam je odgovoril, da je »prepričan, da se bo predsednik protikorupcijske resno pozabaval z zadevo, ker je po izjavi, da je tudi 1 kava korupcija, primeren človek, da to stori.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine