22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

(VIDEO) Zmago Jelinčič Plemeniti o informacijski pooblaščenki Prelesnikovi: Deluje povsem nestrokovno in po nareku leve kamarile ruši Janševo vlado!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Na funkciji, kakršno ima, se nima pravice politično opredeljevati. Mora delati strokovno, v skladu z zakoni in predpisi, ki določajo njeno delo. Vendar je šla prek tega roba, izgubila kompas in v skladu s komando leve politične sfere dela tisto, kar ji rečejo. To delo pa je v okvirih uničevanja Janeza Janše, sedanje vlade in posledično Slovenije, in sicer do te mere, da bi leva kamarila lahko vse skupaj prevzela, pokradla, kar se pokrasti še da, in zatem terorizirala prebivalstvo, ki ne razmišlja tako, kot oni želijo,” je glede informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik dejal prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. 

“Če pogledamo gospo Prelesnik, lahko rečemo, da je prelestna dama, ampak njeno delo pa zagotovo ni. In ko jamra, da ne smemo zahtevati, da jo odpokličemo … Lepo vas prosim, če pa slabo dela,” je bil glede informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik odkrit predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, v svojem kratkem videoposnetku na družbenih omrežjih. In kot še meni, njeno slabo delo in pristranskost nista samo trenutni težavi, ampak nekaj, kar jo spremlja že ves čas. Jelinčič Plemeniti ne bo pozabil, kako ga je Prelesnikova skušala spraviti na sodišče ter od njega zahtevala, da pravilno kupljene oziroma pridobljene knjige (rekoč, da jih je ukradel) vrne, a je sodbo na sodišču izgubila.

“Knjige so ostale v lasti stranke SNS. Denar, ki smo ga morali plačati, pa nam je bil vrnjen z obrestmi. Prelesnikova je tedaj tudi odšla iz državnega zbora, vendar sedaj zaseda še boljšo pozicijo,” je še dejal prvak SNS-a in posebej poudaril, da naj bo že enkrat “kritična do lastnega dela”. Če v parlamentu zavrnejo njeno poročilo, potem je bilo zagotovo slabo. Ključno je dejstvo, da ga je zavrnila večina, ne pa zgolj Jelinčič Plemeniti in poslanec SDS-a Branko Grims. Za dodatna pojasnila pa smo se obrnili na poslanca Jelinčiča Plemenitega, ki je svojo zgodbo dopolnil takole: “Prelesnikova se je pokazala že tedaj, ko je bila v DZ-ju, kot zelo politično dirigiran kader, ki je deloval povsem po “komandi” Tomaža Gantarja, ki je bil tedaj predsednik DZ-ja.” 

“Je popolnoma levo usmerjena. In takrat je mene preganjala zato, ker smo kot gradivo za izobraževanje naročili tudi nekaj knjig. Jasno je, da se uči iz knjig, ne pa slikanic.” Do novega leta so knjige naročili, potem pa je Prelesnikova sama od sebe sprejela nekakšen sklep, da knjige ne sodijo v ta okvir in da za izobraževanje knjige niso pomembne. In od takrat naprej je naročanje novih knjig na račun financiranja za izobraževanje prepovedala. Pri SNS-u so to sprejeli kot dejstvo in jih niso več nabavljali. A ker je bil ukaz “od zgoraj”, da je treba nagajati tako Jelinčiču Plemenitemu kot tudi SNS-u, je sprožila postopek za nazaj in zahtevala, da se knjižno gradivo vrne. Vrh tega pa je Jelinčiča Plemenitega obdolžila, da je “goljufal”, “ukradel knjige” itd. Na sodišču je bil na prvi stopnji primoran plačati okoli deset tisočakov. Potem se je pritožil in Prelesnikova je tožbo izgubila.

Čeprav bi morala delovati strokovno, je močno vpeta v protivladni boj
Posledično so knjige ostale v lasti stranke SNS. Obenem jim je bil vrnjen celoten znesek, ki jim je bil izplačan skupaj z obrestmi vred. To je bil njen prispevek k pravnemu redu RS, ki ga je povsem po svoje določala. Sicer pa bi bilo mogoče navesti kopico napak, ki jih je naredila v svoji karieri. “Na funkciji, kakršno ima, se nima pravice politično opredeljevati. Mora delati strokovno, v skladu z zakoni in predpisi, ki določajo njeno delo.” Vendar je šla prek tega roba, izgubila kompas in v skladu s komando leve politične sfere, dela tisto, kar ji rečejo. To delo pa je v okvirih uničevanja Janeza Janše, sedanje vlade in posledično Slovenije, in sicer do te mere, da bi lahko leva kamarila vse skupaj prevzela, pokradla, kar se pokrasti še da, in zatem terorizirala prebivalstvo, ki ne razmišlja tako, kot oni želijo. Prelesnikova je pod vplivom rdečih stricev iz ozadja.

Nekdanji kontroverzni predsedniški kandidat, lomilec ženskih src, bivši mož La Toye in nekdanji ljubimec informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik. (foto: STA)

Konec svoje pripovedi o Prelesnikovi pa je Jelinčič Plemeniti v svojem duhovitem slogu začinil še z manjšim ocvirkom, ki da celotni zgodbi nekoliko rumenkast pridih: V času Gantarja je denimo delala tako, kot je rekel on. Kot še pravi, je ta levosučen, drugače pa gej in močno zainteresiran za ideologijo LGBT. Pregovor “Povej mi, s kom se družiš, in povedal ti bom, kdo si,” se zdi kar na mestu za Prelesnikovo. Slednjo je na zanimiv in sočen način opisal tudi njen nekdanji skrivni partner Artur Štern, znan kot nekdanji predsedniški kandidat, sloveč po svoji nestanovitnosti v zakonskih zvezah in tudi sicer precej kontroverzna osebnost (bil naj bi poročen z La Toyo). Menda je izjavil, da je bila Prelesnikova njegova “najljubša ljubimka, jeb*****”, ki ji je ljubkovalno pravil kar “malček”. Pahor bi jo sicer lahko odstavil, pa si tega ne upa in nima dovolj močne volje. Mogoče bi se dalo zadevo izpeljati v DZ-ju, a izjemno težko, obenem pa je veliko drugih, pomembnejših zadev, še meni Jelinčič Plemeniti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine