10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(VIDEO) Zgodil se je nov teroristični napad v Parizu, napadalec streljal na mimoidoče

Piše: Gal Kovač (Nova24tv.si)

V Parizu je prišlo do smrtonosnega strelskega napada, v katerem sta življenje izgubili dve osebi, vsaj štiri osebe pa so ranjene. Po prvih informacijah je napadalec odprl ogenj na mimoidoče. Točna identiteta strelca javnosti zaenkrat še ni znana, ve se le, da naj bi bil star med 60 in 70 let. Nekateri mediji navajajo, da naj bi strelec štel 69 let. Napad je ulici, ki je bila v preteklosti tarča številnih islamističnih napadov, pa tudi strelskih obračunov med mafijskimi tolpami, povzročil precejšnji kaos. Strelca je policija že prijela, nevarnost pa je mimo, poročajo mednarodni mediji. 

Do streljanja je sicer prišlo na ulici Enghien, ki se je nahaja v 10. pariškem okrožju. Ta je pogosto zelo obljudena, saj je polna trgovin, restavracij in lokalov, v bližini pa naj bi se nahajal tudi kurdski center, poroča STA.

Policija je tako po napadu izdala navodilo bližnjim prebivalcem naj se ne približujejo kraju zločina, tistim, ki stanujejo v bližini pa, da naj ne zapuščajo domov. “Vlada totalna panika, zaprli smo se noter,” je povedala ena od prisotnih na prizorišču, ko je prišlo do napada, poroča AFD. Čeprav še ni znan, pa so francoski policisti povedali, da naj bi bil napadalec francoski državljan, star znanec policije, zaradi dveh poskusov umorov, ki jih je zagrešil v preteklosti.

Napadalec je v poteku napada proti svojim žrtvam izstrelil 7 do 8 rafalov. Policija ga je sicer uspela hitro prijeti in tudi pridobiti orožje, s katerim je izvedel napad. Proti njemu je bila že odprta kriminalistična preiskava.

Foto: epa

Po zadnjih poročilih sta od štirih oseb, ki so ranjene, dve v kritičnem stanju, dve pa sta bili hudo ranjeni.

Več sledi…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine