11.2 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(VIDEO) Zaradi zmage Maroka nad Španijo migranti znova divjajo po Evropi

Piše: A. S. 

Potem ko smo bili ob zmagi Maroka nad Belgijo na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju priča izgredom migrantov v Belgiji in na Nizozemskem, se sedaj po zmagi Maroka nad španskim moštvom, zgodba ponavlja v več evropskih državah, ki se soočajo z »navdušenjem nogometnih navijačev« Maroka.  

Po zmagi Maroka nad Španijo v Katarju so maroški migranti razgrajali v Španiji, Franciji, Italiji, Belgiji in na Nizozemskem. Gre ža ta tretji primer takšnega kaotičnega razgrajanja migrantov ob letošnjem svetovnem prvenstvu. Več videoposnetkov »navijačev«, ki razbijajo po evropskih mestih se je že pojavilo na družbenih omrežjih. Med drugim je incidente komentiral tudi italijanski minister za infrastrukturo in transport Matteo Salvini, ki je zapisal: »Maroko zmaga proti Španiji, zato smo priča »praznovanju« v Milanu…upam, da bodo kršitelji najdeni in prisiljeni plačati za vso škodo«.  

V Španiji, ki je izgubila tekmo, se je prav tako praznovalo, kar kaže med drugim na stopnjo integracije mnogih tamkaj živečih Maročanov, v več španskih mestih pa je prišlo tudi do nasilnih izgredov. Med drugim so v španskem mestu Reus »navijači« zažigali avtomobile. Zato mnogi znova opozarjajo, da so takšni prizori migrantskega divjanja, ki se vrstijo od začetka svetovnega prvenstva, jasen dokaz, da multikulturalizem ne deluje. Že pred tekmo je prišlo v mestu Huelva tudi do obračunov med španskimi in maroškimi navijači.  

Na Nizozemskem pa je že prišlo do spopadov maroških »nogometnih navdušencev« in policije, čeprav tekma med nizozemskim in maroškim moštvom še ni bila odigrana. Kot poroča novičarski portal Remix News, nam splošna narava teh izgredov daje vedeti, da čutijo mnogi maroški migranti odpor in sovraštvo do evropskih držav, v katerih živijo.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine