9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

[Video] Zakaj si je radikalni poslanec Levice Miha Kordiš prislužil tožbo?

“Urška Bačovnik Janša, partnerka predsednika vlade. Očitno kriminalni zakon in gospodinjstvo, ne samo kriminal od predsednika vlade,” je na seji državnega zbora izpostavil najradikalnejši izmed vseh poslancev Miha Kordiš. Poslanka SDS Alenka Jeraj, ki je bila prav tako del njegovih obtožb o nezakonitih poslih z medicinsko opremo, je na socialnem omrežju Twitter že napovedala tožbo proti predrznemu poslancu.

 

Radikalni poslanec stranke Levica Miha Kordiš je zopet prestopil mejo dobrega okusa in mejo svobode govora pri razpravi v državnem zboru. Ta se je spravil na osebno raven in zakonsko zvezo premierja Janeza Janše in Urške Bačovnik Janša označil za kriminalno, njuni otroci pa torej živijo v kriminalnem gospodinjstvu.

Kordiš je pri zakoncema Janša ni ustavil in je nadaljeval z obtožbami poslanke SDS Alenke Jeraj, da je pritiskala in lobirala za konkreten posel v nabavi nujne medicinske opreme. Kriminalne rabote je pripisal tudi sekretarki v kabinetu predsednika vlade Jelki Godec in ji očital vpletenost v umazane posle in cinično dejal, da se je Godčeva ponosno trkala po prsih, ko je raziskovale nepravilnosti pri nabavi žilnih opornic.

Poslanka potrdila tožbo proti predrznemu poslancu

Besedni incident poslanca Levice se je zgodil med sejo v Državnem zboru na Komisiji za nadzor javnih financ, kjer so poslanci razpravljali o na nabavi zaščitnih sredstev v času epidemije po izbruhu koronavirusa. Na vprašanje Davorina Kopšeta, ali ga bodo tožili, je pritrdilno odgovorila poslanka Jerajeva.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine