20.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(VIDEO) Verski fanatiki napovedujejo odpor z orožjem, grozijo celo nadškofu Zoretu

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

“To niso heci, mi se bomo morali organizirati tudi z orožjem,” je na oborožen upor pozval Uroš Bukovec, čigar nastop bi na hitro morda lahko opisali kot versko različico Anice Bidar. Bukovec se sicer bolj kot proti cepljenju bori proti satanistični agendi, proti delu satana.  “Dvigam upor in ta upor mora biti vedno večji, proti tem lažnim katolikom, proti tem nacistom,” je med drugim poudaril in stranke SDS, SNS in NSi označil za SS-ovce – proti katerim se je seveda treba boriti. Bukovec naj bi imel določena videnja, molit je šel celo na Triglav. Dobil je namreč idejo, da bo nov interventni zakon prepovedoval svete maše, kar pa bo treba braniti z orožjem in vaškimi stražami.

Neke vrste verski fanatik Uroš Bukovec se torej bori proti “SS-ovskim ukrepom”, nacistična vlada Janeza Janše naj bi namreč z interventnim zakonom PKP-10 prepovedala svete maše katolikom, ne samo v cerkvah, ampak tudi latinske svete maše. Kazni bodo 4 tisoč evrov, prek župnišča pa tudi do 100 tisoč evrov, je prepričan Bukovec, podatke je našel tudi na portalu pravda.si. “To so satanisti, škofe je treba odstranit stran od svetih maš in tudi večino duhovnikov,” je še dejal Bukovec in izpostavil, da bo treba razpisati referendum  – v primeru, če bo nadškof Stanislav Zore podprl ta interventni zakon – za kar pa Bukovec predvideva, da se bo zgodilo, saj očitno tudi Zoreta šteje med sataniste. V ozadju posnetka na YouTubu se je z njim strinjala tudi Vlasta.

Bukovec je še povedal, da je prvi, ki bi kupil orožje in ustanovil vojaške straže – za razliko od ljubljanskih policajev, ki so mevže, se on namreč ničesar ne boji. Moramo se oboroževati, je poudaril in napovedal, da bodo z ukrepi vse zaprli za božič, še toliko bolj pa za veliko noč – prepovedali bodo tudi vse oblike svetih maš. Poudaril je, da je treba vse duhovnike, ki niso na njihovi strani, izločiti, vsi škofi in vsi duhovniki bodo spoznani za naciste.

Želel je ustaviti metalce
O Urošu Bukovcu je sicer pred nekaj leti že pisal Maribor24. Goreči vernik je takrat želel s pomočjo božjega posredovanja nad festivalom Metal Days v Tolminu priklicati vse svetopisemske nadloge. Prepričan je bil tudi, da je na območju Bovca prav zaradi njegovega posredovanja prišlo do potresa. Samooklicani prerok se je namreč pohvalil, da je do potresa prišlo natanko tri ure po njegovi napovedi, kar pa po njegovih besedah pomeni božji znak.

Da se ne bo nič spremenilo na bolje, dokler se ne začne z likvidacijami, pa na družabnih omrežjih pišejo tudi nekateri drugi privrženci teorij zarote. “Polna podpora za Resnico, proteste in volitve,” je zapisal uporabnik in dodal, da po eni strani razume ustavno sodišče, ki na nek način drži fašiste v šahu, ker ne odloča, ampak samo blokira in zavira, toda tu gre zdaj zelo na tesno. Zapisal je še, da nihče od njih do sedaj ni hodil na proteste z agresivnimi nameni, niti ena molotovka ni poletela. Toda vse ima svoje meje, je namignil – lahko torej naslednjič pričakujemo orožje in molotovke?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine