16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

[VIDEO] V stranki SD nagnjeni h korupciji: Njihov poslanec ujet pri podkupovanju, sodnica ga je za 2,5 leti poslala v zapor!

Medtem ko so levičarjev, predvsem iz stranke SD, polna usta o tem, kako so proti korupciji, pa je neizpodbitno dejstvo, da je Zoran Thaler edini slovenski evropski poslanec, ki je bil ujet pri prejemanju podkupnine. Ne le ujet, temveč tudi obsojen, zaradi česar je pristal za zapahi.

V Sloveniji so se mainstream mediji zelo trudili, da bi to pred javnostjo ostalo zamolčano, a so bili zato toliko bolj zgovorni tuji mediji. O sramoti, ki jo je s prejemanjem podkupnine Sloveniji naredil Thaler, je pisal tudi britanski tednik Sunday Times! Ni kaj, po “lepih” stvareh smo znani po svetu, samo spomnimo na zadnjih nekaj politikov, ki so pristali na naslovnicah svetovno znanih medijev – Violeta Tomić sproža zgražanje med Evropejci s svojim neznanjem in sprenevedanjem, poslanec LMŠ Darij Krajčič krade sendviče, Alenka Bratušek je “mrzla” v angleščini, Violeta Bulc iz SMC pa je ena najslabših evropskih komisark … 

V letošnji evropski predvolilni kampanji so pri SD v ospredje postavili “odločen boj proti davčnim utajam”. Kot so zapisali, z namenom, “da Evropo bolje pripravimo na prihodnost”. Toda pozor: v 17. decembra 2015 je Tanja Fajon kot evroposlanka glasovala PROTI pri glasovanju za 30. amandma, s katerim so pozvali h končanju prakse davčnih oaz in drugih praks, z namenom preprečevanja pranja denarja in davčne utaje. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Ni pa zaskrbljujoče zgolj to, da levičarji eno govorijo, drugo pa delajo, temveč da iz stranke SD, iz katere prihaja tudi Tanja Fajon, prihaja edini slovenski evropski poslanec, ki je bil ujet pri prejemanju podkupnine. To so slovenski mediji sicer poskušali zminimalizirati, celo Slovenske novice so 20. marca 2011 zapisale, da “britanski tednik Sunday Times evropskega poslanca iz Slovenije Zorana Thalerja (SD/S&D) obtožuje koruptivnosti. Novinarji časnika, ki so se predstavljali kot lobisti, so namreč Thalerju ponujali podkupnino, ta pa naj bi ponudbo sprejel. Thaler obtožbe zavrača in poudarja, da denarja nikoli ni nameraval sprejeti.” 

A dejstvo je, da Zorana Thalerja, politika iz vrst SD, ni obtožil britanski Sunday Times, ampak ga je za krivega leta 2014 spoznala ljubljanska okrožna sodnica Irena Skulj Gradišar. Dobil je dve leti in pol vikend zapora, plačati pa je moral tudi 32.250 evrov denarne kazni. Takrat pa so se mu, očitno, odrekli tudi levičarski botri, saj je o koruptivnem SD-jevcu poročal celo Dnevnik, ki je takrat zapisal, da je “Thaler zahteval, naj se domnevna vsota sto tisoč evrov nakaže prek londonskega podjetja, s čimer bi njegovo koruptivno početje ostalo neopaženo”.

O koruptivnem Thalerju slovenski mainstream mediji skorajda niso poročali, je pa o tem tako rekoč cela Evropa, ko so objavili tudi posnetek, kako se je Thaler dogovarjal za podkupnino in njeno vsoto. Spomnimo, Thaler je lobistom, kar pa je bila le njihova krinka, obljubil, da bo glasoval v prid njihovim predlogom in zato prejel nagrado v višini 100 000 evrov. Vendar pa so “lobisti” to posneli in dali v javnost:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=NYd0n4NLKcE

Ob tem, da cel svet ve, kako podkupljiv je Thaler, je prav bizaren spodnji posnetek, na katerem govori, da daje prednost ljudem in ne kapitalu. Še en dokaz torej, da SD-jevci nekaj govorijo, delajo pa – v svojo korist!

M. S./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine