10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(VIDEO) V ospredju radikaliziranih protestov črnosrajčni jurišni odredi Levice

Predsednik vlade Janez Janša je za Nova24TV komentiral tudi petkove proteste, ki so vse bolj nasilni. Na tokratnih protestih so policiste napadli pripadniki radikalne levičarske teroristične skupine Antifa. Predsednik vlade je povedal, da je govora o jurišnih odredih stranke Levica in nekaterih profesorjev z družboslovnih fakultet.

 

“Če bi recimo ustavili sliko iz tega videa ali podaljšali nazaj, bi videli, da so tam v ospredju, kjer se hoče izvesti incident s policijo, ta črno srajčni nasilni jurišni odred Levice. Vmes je nekaj ljudi, ki so tam verjetno zaradi folklore. Zadaj pa stojijo njihovi profesorji iz filozofske fakultete, fakultete za družbene vede. Ljudje, ki delajo javnomnenjske raziskave, novinarji, RTV Slovenija, predvsem radio,”  je povedal predsednik vlade Janez Janša.

VIDEO: [Kratke novice] 17.06.2020 Novice ob 13h na Nova24TV

Predsednik vlade je ob tem opozoril, da nasilneži ne bodo izbirali med levimi in desnimi trgovinami, zlatarnami in avtomobili. Nasilje ne izbira politično. Je le nasilje. Zato poziva vse deležnike v politiki, da temu odločno rečejo ne. “Upam, da bodo tudi tisti, ki so želeli sprovocirati nasilje. To je pač rezilo, ki  je nevarno na vse strani,” je povedal Janša.

Predsednik vlade namesto nasilja predlaga sodelovanje vseh vpletenih

Govora je bilo tudi o tem, kako se Janez Janša osebno vtika v sodbo Evropske komisije proti Sloveniji, v primeru Banke Slovenije in s tem ščiti bančni kriminal. Resnica je ravno obratna. Janša želi, da se z opustitvijo tožbe, sprosti strežnik Banke Slovenije, da bodo kriminalistične preiskave imele dostop do podatkov o bančni luknji. Te sedaj stojijo. “Mislim, da gre zato, da se nič ne naredi.  Za izogibanje odgovornosti. Zdaj je strežnik zapečaten, češ da  je tožba. Roka roko umije,” je povedal Janša o tožbi.

Nasilni protestniki. (Foto: Nova24TV)

Predsednik vlade je vse, ki podpirajo nasilne proteste, povabil k sodelovanju. Po mnenju premiera bo Slovenija dosegla veliko več. “Imamo polno drugega dela. Tiste, ki razmišljajo, da bi vladali iz ulice, pozivam k temu, da sprejmejo ponujeno roko s strani vlade za sodelovanje v partnerstvu za razvoj. Mislim, da bi dosegli mnogo več. Tudi njihovi volivci bi konstruktivno delovanje veliko bolj nagradili,” pove Janša.

Vlada se sicer aktivno ukvarja s pripravo nove azilne zakonodaje in z ureditvijo področja dolgotrajne oskrbe. Nekateri domovi bodo dokončani že v letošnjem letu.

Povzeto po prispevku Nova24TV.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine