18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

(VIDEO) Tomašič napovedal maratonsko oddajo “Kdo vam laže” in svetovni rekord 

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Na male zaslone se je po poletnem odmoru vrnila oddaja “Kdo vam laže”. Voditelj Boris Tomašič se je tokrat lotil poplav, odziva predsednika vlade Roberta Goloba, hkrati pa je napovedal poskus osvojitve Guinnessovega rekorda v najdaljšem maratonskem vodenju pogovorne oddaje. 

“24. septembra ob 18. uri bomo začeli najdaljšo pogovorno oddajo na svetu. Trenutni Guinnessov svetovni rekord je 72 ur in 18 minut. Naš cilj je 75 ur, to je nekaj več kot tri dni. 75 gostov, vsako uro en gost, tudi ponoči. Odprti bodo telefoni, lahko boste klicali in prišli na vrsto. Večkrat ste mi rekli, da v torek ne pridete na vrsto, tukaj bo mogoče – 75 ur je veliko časa,” je naznanil Tomašič.

Tomašič je pojasnil, da bo oddajo med podiranjem rekorda ves čas vodil sam, oddajo pa bodo vmes “presekale” novice. Glede na pravila bo imel odmor 5 minut vsako uro. “V studiu moramo imeti publiko, stalno mora biti prisotnih 20 gledalcev, tokrat je priložnost, da sodelujete in ste del tega podviga, za katerega iskreno upamo, da nam bo uspel.”

Tomašič je nato pozval vse tiste, ki želijo sodelovati pri podvigu, naj pokličejo telefonsko številko 080 34 77.

Telekom želi zmanjšati doseg našega medija
Na naš medij je prispel dopis Telekoma, v katerem nas obveščajo, da bodo prestavili naš program, in sicer z 8. na 701. mesto. “Vsem je jasno, da za to ne obstaja noben strokovni razlog. Nova24TV je ena izmed petih najbolj gledanih televizij v Sloveniji. Nobenega razloga ni, da nas umikajo nazaj, razen političnega,” je pojasnil voditelj oddaje.

Tomašič: Kličite njihov klicni center
“Prosim za vašo pomoč. Kličite v njihov klicni center. Telefonska številka klicnega centra za tehnično pomoč Telekoma Slovenije je 080 1000. Vsi tisti, ki ste naročniki Telekoma, in tisti, ki niste, dajte jih poklicat. Vprašajte jih, zakaj bodo prestavili Nova24TV in zahtevajte, da vam povedo, kako si prestavite nazaj vrstni red, naj vam razložijo,” je gledalce prosil Tomašič in napovedal, da bodo gledalci Nova24TV pri drugih operaterjih v prihodnje deležni ugodnih akcijskih paketov.

Shod upokojencev s humanitarno noto
Tomašič je nato povabil gledalce televizije na prihajajoči protestni shod upokojencev. Tomašič je pozval vse tiste, ki se nameravajo udeležiti protestov, naj izrazijo svoje nezadovoljstvo glede zanemarjanja upokojencev, nepotrebnimi davčnimi obremenitvami, ki jih oblast skuša opravičiti s poplavami, pa tudi obračunavanjem oblasti z našim medijem. Protestni shod bo 6. 9. ob 15. uri na Trgu Republike v središču Ljubljane.

Deset dni po doseženem rekordu pa se bodo gledalci in privrženci Nove24TV zbrali v Lenartu. Srečanje bo 7. 10. 2023. 

Prihaja PrvaTV!
Na televizijske ekrane prihaja nova televizijska postaja PrvaTV, ki bo namenjena razvedrilnim vsebinam. “PrvaTV poskusno že oddaja, in sicer na Telekomu na 625. mestu. Zaenkrat predvajamo slovenske glasbene spote. V času postavljanja svetovnega rekorda bomo v živo prenašali, kaj se dogaja v ozadju doseganja rekorda. Zelo bo zanimivo. Na PrviTV bo potekalo še tekmovanje v karaokah, spremljali boste lahko glasbene lestvice, pripravljamo pa prav poseben šov,” napoveduje Tomašič.

Urška Klakočar Zupančič še naprej “zabava” poslance
Tomašič se je po zgornjih napovedih posvetil dogajanju na političnem parketu. “Poglejmo, kako nas spravlja v smeh Urška Klakočar Zupančič. Ob tem, da gre za temo poplav, naravne katastrofe, ampak to je ne ovira, da se ne bi norčevala,” je povedal, nato pa je sledil posnetek iz državnega zbora, v katerem prva med poslankami nekemu kolegu pomenljivo namiguje: “Mogoče niste prav vtaknil.” Prizor je vredno pogledati v oddaji.

V nadaljevanju oddaje voditelj oddaje pojasni, kako se je opozicija odzvala na naravno katastrofo in kako je vlada, ki je v stiski, pozabila na politične etikete, s katerimi je označevala vodjo opozicije. Spregovoril je tudi o vseh poletnih spodrsljajih predsednika vlade, zamudah pri sanaciji škode po poplavah, o nenavadnih razlogih za t. i. dan solidarnosti in gospodarski škodi, ki jo je ta dela prost dan povzročil, mizerni finančni pomoči poplavljencem in še veliko več …

Vabljeni k ogledu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine