16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

(VIDEO & FOTO) Teroristični napad v avstrijski prestolnici: več mrtvih in ranjenih! Kancler Kurtz: Na ulice Dunaja bomo poslali vojsko!

V središču avstrijske prestolnice Dunaj je bilo nocoj v streljanju ranjenih več ljudi, je na Twitterju sporočila dunajska policija. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je šlo za napad na sinagogo, napadeni pa sta bili tudi dve restavraciji in judovski kulturni center. Več avstrijskih medijev je poročalo, da naj bi bila tarča napada sinagoga na ulici Seitenstettengasse v prvem dunajskem okraju. Na Twitterju je avstrijski kancler Sebastian Kurtz sporočil, da bo vlada na ulice Dunaja poslala vojsko, da se bo lahko policija osredotočila na boj proti terorizmu.

V središču Dunaja je drevi prišlo do streljanja, pri čemer je bilo ranjenih več ljudi, je zapisala dunajska policija. Pri tem je ljudi pozvala, naj se ne približujejo območju. Na kraj incidenta so poslali vse razpoložljive sile. En napadalec naj bi bil mrtev, še eden pa bi lahko bil na begu. Po neuradnih informacijah je bil vsaj en napadalec oborožen s avtomatsko puško kalašnikov in oblečen v blaklavo.

Image

Eden od napadalcev. (Slika: Twitter)

Posnetki Dunajčanov objavljenih na socialnih omrežjih prikazujejo sirene in do zob oborožene policiste na ulicah Dunaja. Po prvih in skopih podatkih naj bi šlo za napad na sinagogo na ulici Seitenstettengasse. Napadalec se je razstrelil, en policist je v spopadu umrl.

Image

Eden od napadalcev strelja na mimoidočega. (Slika: Twitter)

Dunajska policija je na Twitterju zapisala, da se je streljanje začelo okoli 20. ure na ulici Seitenstettengasse v prvem dunajskem okrožju. Do streljanja je vse skupaj prišlo na šestih različnih krajih prestolnice. V napadu je sodelovalo več osumljencev, oboroženih s puškami. Enega je policija ubila.

Image

Aretirani teroristi. (Slika: Twitter)

Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je pred tem dejal, da je bilo današnje streljanje v središču avstrijske prestolnice očiten teroristični napad, ki še poteka.

Image

Eden od ustreljenih napadalcev. (Slika: Twitter)

Na spletu je objavljen tudi posnetek islamističnega morilca, kako prerešeta naključnega mimoidočega  https://twitter.com/i/status/1323368275435266048 (posnetek je v petih minutah politično korektna kabala že uspela odstraniti s spleta)

Na spletu kroži več posnetkov mesta napada in tudi domnevnih napadalcev. Na enem se sliški, kako napadalec kriči: “Alah”. Video si lahko ogledate TUKAJTUKAJ in tukaj. https://twitter.com/i/status/1323368275435266048

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine