-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

(VIDEO) Tega ne morete spregledati: Takole je premier Golob preprečil ministroma, da bi spregovorila

Piše: Peter Truden

Ni, ni načrtovano,” je predsednik vlade Robert Golob ustavil ministra Matjaža Hana, ko je želel novinarki predstavljene ukrepe vlade pojasniti še z vidika svojega resorja. Prav tako do besede ni prišel minister Bojan Kumer. 

Medtem ko smo v predvolilni kampanji ves čas poslušali, kako bo nova vlada vpeljala nove standarde in pripeljala svobodo ter pravno državo na vseh področjih, pa vlada sedaj, ko deluje s polnimi pooblastili, iz dneva v dan krši svoje obljube volivcem, prav tako grobo tepta zakone in ustavo.

Spomnimo tudi, da se je prejšnja Janševa vlada nenehno otepala neutemeljenih očitkov o slabi komunikaciji in nekakšni namišljeni avtoritarnosti predsednika vlade Janeza Janše. Toda premier Robert Golob se je na današnji novinarski konferenci izkazal pravega grobijana.

Golob ustavil Hana
Golobova ministra Matjaž Han in Bojan Kumer naj bi po seji vlade predstavila ukrepe za konec draginje, za katere se je izkazalo, da nam ne prinašajo pocenitve življenja, temveč še dražja goriva. Prav tako se je izkazalo, da sta bila Han in Kumer poleg kot priveska, saj nista prišla niti do besede, ko je novinarka želela tudi njuna pojasnila.

 

Premier Golob ji je odvrnil, da njuni izjavi nista načrtovani, čeprav je bilo očitno videti, da je želel minister za gospodarski razvoj Han pojasniti tudi svoj del, a ga je Golob na grob način ustavil na poti do govornice.

Kot kaže, je svoboda dobila nov pomen tudi pri komunikaciji ministrov, Golob pa je kar javno ponižal svojega ministra.

Vir: Nova24tv

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine