18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

(VIDEO) Tako so slavili na “antiproslavi”: Nekaj policistov na ukaz Jaše Jenulla odstranila rumene jopiče z domoljubnim transparentom!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Rumeni jopiči so na včerajšnji proslavi razgrnili vso bedo slovenske demokracije. Na Prešernovem trgu so se odločili, da bodo pred Jenullovimi protestniki in slovensko javnostjo razgrnili transparent z napisom “Domoljubju pravite fašizem, da branite svoj komunizem”. To je ujezilo protestnike in Jenulla, ki je ukazal policiji, da mora takoj ukrepati, če ne, bodo z njimi obračunali oni. Policija je “na ukaz” storila prav to in odstranila skupino rumenih jopičev s prizorišča. Minister Aleš Hojs pa je obljubil  poročilo policije, ki bo razjasnilo, kaj se je dejansko dogajalo. “Včerajšnji neprijavljeni shod na Prešernovem trgu in ukrepanje Policije (zoper skupino “rumenih jopičev”) zahteva jasne odgovore javnosti. Zadeva je v fazi razčiščevanja. Verjetno bo glede tega več znanega že v ponedeljek,” se je še odzval generalni direktor Policije dr. Anton Olaj.

V javnosti je hitro mogoče kogar koli označiti za grdega račka. Za osrednje medije veljajo grdi rački v Sloveniji skupina t. i. rumenih jopičev. Zaradi svoje preteklosti veljajo za tranzicijske medije, levi del opozicije in petkovih udeležencev protestov za “nacije”. Ne glede na to, da so sami že velikokrat pojasnili svojo preteklost, so dominantni mediji v Sloveniji ustvarili sliko, da rumeni jopiči predstavljajo vsaj “Godzilo, ki bo pojedla uboge levičarje”.

Enako kot lansko leto so se tudi tokrat odločili, da kot svobodni državljani izrazijo svoje mnenje.  Tako so tudi letos postavili na Prešernov spomenik in razgrnili transparent Domoljublju pravite fašizem, da branite svoj komunizem. To je v trenutku ujezilo množico protestnikov na Prešernovem trgu. Neformalni vodja protestov Jaša Jenull pa je dal direktni ukaz policiji, da morajo ukrepati, če ne, se jih bo lotila množica. Sledilo je majhno prerivanje, ki so ga začeli Jenullovi protestniki. Ni minila minuta, so policisti ukrepali in člane rumenih jopičev odpeljali s Prešernovega trga.

Jaša Jenull očitno misli, da je nedotakljiv. Z ukazom, da če ne bo ukrepala policija, bodo ukrepali oni, si lahko vsak misli svoje. S potezo je dokazal, da ne sprejema drugače mislečih in drugih mnenj. Dokazalo se je tudi, da so jih Rumeni jopiči z javno razgrnjenim transparentom “petkove jugonostalgike” zadeli naravnost v srce.

Na družbenem omrežju Twitter lahko najdete veliko komentarjev, ki so bili razočarani nad potezo policije, ko je rumene jopiče odstranila s Prešernovega trga. Oglasil je tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je obljubil, da bo policija pripravila poročilo, vezano na ukrepanje zoper rumene jopiče. “So pa po moji oceni ti brez potrebe prišli na Prešernov trg, saj bi lahko kulturno proslavljali na Trgu republike,” je zapisal notranji minister.

Zadeva bo zanimiva tudi v prihodnje, ko bodo svoj del zgodbe uradno pojasnili na policiji. Vendar upamo le, da bo lahko vsak državljan v prihodnje svobodno izrazil svoje mnenje, kar je tudi bistvo demokracije. Žalostno je, ko si lahko ena stran dovoli vse in lahko druge zmerja s fašisti (vsi podporniki desne politične opcije), kar sploh ne skrivajo. Prav to je razkrila akcija rumenih jopičev na Prešernovem trgu.

Sorodne vsebine