24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

(VIDEO) Svoboda pa taka! Koga je zmotil videoprenos dogodka v okviru vseslovenske turneje Demokracije, da je posnetek začasno umaknjen z youtuba?

Piše: Peter Truden

Norčavo ponavljanje najbolj znanega stavka iz filma “Moj ata, socialistični kulak”, namreč “Zdaj je svoboda, moramo paziti, kaj govorimo”, postaja čedalje bolj resnično. To na svoji koži občutimo tudi v uredništvu Demokracije. 

V četrtek, 19. maja, smo v večernih urah preko našega youtube kanala prenašali pogovorni večer v okviru vseslovenske turneje Demokracije (Demokracija Magazin Tour) in sicer v Krškem (župnišče Videm ob Savi). Pogovor s Cerjakom je vodil Gašper Blažič, tema pa je bila predvsem Cerjakova knjiga “Svoboda in upanje”. Glede na naslov knjige je ob koncu pogovora voditelj sklenil, da če smo dobili Gibanje Svoboda, sedaj lahko ustanovimo še Gibanje Upanje.

Cerjak je bil sicer zelo direkten, saj je opozoril na okrnjeno legitimnost zadnjih volitev, pa tudi dejstvo, da nihče noče priznati, da je volil Golobovo stranko. Spregovoril je tudi o okoliščinah glede polpretekle zgodovine, saj je strah tako velik, da dokler je bil Mitja Ribičič živ, tudi mnogi zgodovinarji niso upali priti na dan s podatki, ki so komunističnega funkcionarja močno obremenjevali.  Več si sicer lahko preberete TUKAJ.

Zanimivo pa je bilo, da po končanem pogovoru, ko se je zaključil prenos dogodka preko našega youtube kanala, posnetek kar dva dni bil dosegljiv, saj naj bi bila njegova vsebina sporna. Kot je znano, nadzornik spletne platforme Youtube tega ne dela sam od sebe, ampak na pobudo pritožnika, kar kaže na to, da je bila očitno na delu skupina aktivistov, ki je omenjeni posnetek prijavljala z več naslovov, zato je bil posnetek umaknjen. Od danes naprej je posnetek ponovno dostopen, vendar se lahko zgodi, da bo ponovno umaknjen.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine