18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

(VIDEO) Svetlana Makarovič z balkanskimi kletvicami opsovala domoljube in Janeza Janšo: »J**o te pas mater!«

»Kaj je zame zdaj užitek? Da rečem nekemu fašistu, nekemu nacistu, da mu rečem: Jebo te pas mater,« je na novinarski konferenci svojo »kulturnost« izpričala Svetlana Makarovič in pogledala na steni za seboj projekcijo slike, na kateri sta bila predsednik SDS Janez Janša in Andrea Picchielli, mlajši predstavnik italijanske domoljubne stranke Liga, katere predsednik je Matteo Salvini.

V četrtek, na dan nekdanje totalitarne države Jugoslavije,  je imela v Izoli koncert z naslovom Nosil bom rdečo zvezd Svetlana Makarovič, pred koncertom pa so v avli Kulturnega doma organizirali okroglo mizo ter preganjali »fašizem« in »nacizem« iz Slovenije.

Pogovor, na katerem so bili poleg Makarovičeve še Marko Sosič, Irena Urbič in Martin Lissiach, je povezoval Erik Valenčič, ki je po poročanju Primorskih nivic dejal: »Ta fotografija je bila zame povod za okroglo mizo. Na njej se nasmejana rokujeta predsednik SDS Janez Janša in Andrea Picchielli, eden mlajših in hitro vzpenjajočih se predstavnikov italijanske Lige. Fotografija je nastala junija letos in Picchielli jo je objavil na svojem facebook profilu, pod njo pa med drugim zapisal: ‘Najini stranki imata veliko skupnih stališč o številnih političnih temah.’ Vemo pa, da predsednik Lige Matteo Salvini kot italijanski notranji minister ni preprečil nedavnega neofašističnega shoda v Trstu, ampak ga celo blagoslovil. In minister za družino Lorenzo Fontana, ki prav tako prihaja iz Lige, si je prizadeval za odpravo zakona, ki prepoveduje rasno diskriminacijo in poveličevanje fašizma. Ni mu uspelo, mogoče pa mu bo kdaj drugič.«

Osrednja gostja je bila Makarovičeva, ki je najprej opsovala cerkev, katoličane, Janeza Janšo poimenovala za smrad, domoljube ozmerjala z nacisti in fašisti, ki se razmnožujejo kot mrčes. Zaključila je (potem ko se je obračala proti sliki Janše in Picchielli) z besedami: »Duhovščina je hotela do kraja kastrirati slovenski jezik. S tem da je slovenščino oklestila kletvic. Slovenskih kletvic pač ni bilo. Potem pa smo dobili kletvice, ki so bile nekatere prav, so imele poetično vrednost. Kaj je zame zdaj užitek? Da rečem nekemu fašistu, nekemu nacistu, da mu rečem: Jebo te pas mater.«

In ljudje so ji ploskali. Bil je to primer »prave levičarske strpnosti in tolerance«. 

Na omenjeno okroglo mizo se je na socialnem omrežju Facebook odzval poslanec Branko Grims: “Obvezno poglejte do konca, kjer oboževalka rdeče zvezde Svetlana Makarović za skrajno umazano psovko na račun Slovencev dobi – aplavz!! Grobo žalijo, ker jih je na smrt strah resnice. Resnica je zanje sovražni govor! Točno ti levičarji vam cenzurirajo internet, grozijo s tožbami, vas umazano žalijo, posegajo v vaše človekove pravice in vam jih grobo kršijo, ter uničujejo mlado generacijo eno za drugim s posiljevanjem s LGBTQ izrojenostmi, socializmom, multikulti ideologijo …! Edina obramba je boj za resnico in ta video je vsa resnica o bedi levičarjev!” Odzive na družbenih omrežjih si lahko ogledate TUKAJ.

Kdo sta Svetlana Makarovič in Erik Valenčič si lahko preberete TUKAJ.

Video si lahko ogledate TUKAJ. (od 2:20)

Zadnje novice

Sorodne vsebine