12.3 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

(VIDEO) Srbski voditelj povedal: Kučan je najmočnejši človek v Sloveniji, Putin pa ga potrebuje za pranje denarja!

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“Najmočnejši človek v Sloveniji je znova Milan Kučan, čeprav je upokojen.” je dejal voditelj oddaje na srbski televiziji Hepi TV, Milomir Marić, ki je med ostalim s svojimi gosti govoril tudi o skrivnostnih povezavah in naklonjenostjo Milana Kučana in Vladimirja Putina.

Ni skrivnost, da je nekdanji šef komunistične partije Milan Kučan, zdaj vnet zagovornik levice, izredno naklonjen Rusiji in njenemu predsedniku Vladimirju Putinu, vendar v času trenutne vojne prihaja povezava med njima vse bolj do izraza, kar pa sproža kar nekaj vprašanj, kaj se pravzaprav skriva v ozadju. Spomnimo, da se na nedavnem levičarskem protestu v podporo Ukrajini sploh ni postavil na stran Ukrajincev, temveč je krivdo pripisal obema stranema, kar v prevodu pomeni, da je na strani tradicionalnih zaveznikov Rusov, saj bi direktna hvala ruskega režima vseeno sprožila preveč zgražanja.

Kučan Putinu naklonjen od nekdaj
O povezavah med Milanom Kučanom se vedno več govori, sploh v času trajanja vojne v Ukrajini. Kučan je krepil svoje odnose s Putinom že v preteklosti, maja leta 2017 je bil celo gost v Moskvi na proslavi dneva zmage nad fašizmom, kjer je bil s Putinove strani deležen posebnega “tretmana”, saj je Putin po Kučana na Brnik osebno poslal tudi državniško letalo. Zaradi nedavne Kučanove šokantne izjave, da je za trenutno vojno kriva tudi napadena Ukrajina, pa so se poleg Slovenije tudi v tujini začela namigovanja, da se v ozadju njunega odnosa skriva večja zgodba.

Milan Kučan je najvplivnejši politik
Srbski novinar, publicist in glavni urednik Televizije Hepi TV, ki je tudi pisatelj knjige “Otroci komunizma”, zaradi katere je dobil povabilo na nekaj najbolj prestižnih ameriških univerz, Milomir Marić je v eni od svojih pogovornih oddaj Milana Kučana označil za “najvplivnejšega človeka v Sloveniji”.

“Najmočnejši človek v Sloveniji je znova Milan Kučan, čeprav je upokojen.” Ob tem je ena izmed drugih udeleženk oddaje dodala, da gre za “starega komunista”, vendar je Marić o morebitnih Kučanovih povezavah z Rusijo nadaljeval in dejal, da naj bi bil Milan Kučan predsednik “Slovensko-ruskega prijateljstva“.

Slovenija idealna za “pranje denarja” za Rusijo
Marić je dodal, da obstaja možnost, da tovrstne organizacije Rusija, ki je pod sankcijami Evropske unije, uporablja za pranje denarja, “Srbija ni zanimiva za Ruse, ker ni članica Nata in Evropske unije. Oni potrebujejo države, kot sta Hrvaška in Slovenija”, je svoje videnje zaključil Marić.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine