-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

(VIDEO) Šokantno: Urška Klakočar Zupančič na volišču blatila predsedniškega kandidata

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Gibanje Svoboda podira neslavne rekorde, saj česa takšnega še nismo videli. Poslanka in predsednica državnega zbora je namreč na volišču pred mikrofonom neposredno in praktično poimensko blatila specifičnega kandidata za predsednika Republike Slovenije – povsem neprimerno in nedostojno z njene pozicije, kaže pa tudi nespoštovanje do kandidata, ki ima po javnomnenjskih anketah največ podpore državljank in državljanov Slovenije.

“Ne želim pa si nekoga, ki se deklarira kot nestrankarski kandidat, hkrati pa je poslanec največje opozicijske stranke. Ne želim si nekoga, ki je kar naenkrat pozabil, da je bil član prejšnje vlade, ki je kar naenkrat pozabil, kaj je prejšnja vlada delala …”, je na volišču dejala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

 

Kar je izrekla, ni le nedostojno in neprimerno, je tudi laž. Anže Logar namreč ne kandidira kot nestrankarski kandidat, temveč kot neodvisni kandidat s podpisi volivk in volivcev, tako kot predvideva tretja oblika v zakonu o volitvah za predsednika republike. Kandidiral je na enak način, kot sta kandidirala Borut Pahor ali Milan Kučan, pa se ju zaradi tega ni napadalo. Sicer pa v Sloveniji ne pomnimo tašnega nizkotnega dejanja, kot ga je naredila Klakočarjeva na volišču.

 

A z vsako svojo izjavo očitno izgublja na kredibilnosti in zaupanju ljudi, saj so odzivi na njen komentar vse bolj kritični. “Tako žleht ženske pa ne vidiš vsak dan. To pa so mračne sile”, “Ta ženska je res zlobna, pokvarjena in … in potrebuje psihiatra”, “SRAMOTA, da se predsednica DZ tako oralno izraža o kandidatu, ki je svoje delo dokazal kot minister za zunanje zadeve, ki ga je celo odlikoval italjanski predsednik“, so le nekatere izmed njih. Pozitivnega oziroma odobravajočega komentarja pa praktično ne najdemo.

 

 

Spomnimo se, kako je v času epidemije ob deljenju Potrčevih videoposnetkov zapisala: “Meni je ta retorika veliko bolj všeč kot Beovič, Krek, Bergant, Kacin in veliki diktator Janša …” Res meni, da je njena retorika povezovalna, spoštljiva, njena vsebina pa zaupanja vredna?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine