10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

(VIDEO) Se vozniki znane celjske avtoprevozniške družbe ukvarjajo s tihotapljenjem migrantov?

Tako je – iz posnetka na YouTube (TUKAJ) se zdi, da gre za mejni prehod Batrovci na meji med Srbijo in Hrvaško – iz cisterne celjske družbe Silo Jelićić poskakalo vsaj osem nezakonitih migrantov, med njimi tudi mladoletni deček.  

Da je cisterna prav iz Slovenije, se je razvidno iz tega, da ima cisterna slovenske registrske tablice in dela posnetka, ki prikaže napis SILO Jeličić. Latnika podjetja sta Dragana in Nenad Jeličić.

Celjska družba Silo Jeličić sicer dobro posluje. Lani je imela 12,23 milijona evrov prihodkov in 0,13 milijona evrov dobička. Poslovno enoto ima tudi v Rogaški Slatini, ima tudi istoimensko podjetje v srbski Požegi.

Sta to voznika? (Slika: PrintScreen/Facebook)

V njihovem letnem poročilu med drugim piše: »Družba Silo Jeličić d.o.o., želi utrditi in nadgraditi svoj mednarodni status zaupanja vrednega, zanesljivega in predanega prevoznega podjetja razsutih tovorov v cestnem tovornem prometu.« Ni jasno, ali pod razsuti tovor prištevajo tudi migrante, saj jih je očitno njihov voznik tihotapil v cisterni poleg razsutega tovora.

Vprašanja smo poslali tudi celjskemu podjetju. Odgovore še čakamo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine