16.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 23 maja, 2022

(VIDEO) Še ena kazenska ovadba zoper Jaša Jenulla zaradi nasilništva

Piše: L. B.  

Včeraj je Blaž Babič podal ovadbo proti neuradnemu organizatorju neprijavljenih petkovih protestov Jašo Jenulla, ki je na petkovem protestu vodil shod na Prešernovem trgu. 

Na videoposnetku petkovega shoda je Blaž Babič opazil več kaznivih dejanj, katere je Jaša Jenull naredil zoper t. i. »rumene jopiče«. Protestniki iz vrst »rumenih jopičev« so svoje nestrinjanje s petkovimi protestniki pokazali pred Prešernovim spomenikom s transparentom. Jenull je te protestnike razglasil za neonaciste in fašiste, in jim pri tem grozil z besedami: »Policija, odstranite to neonacistično zalego dol s Prešernovega spomenika, takoj, če ne jih bomo odstranili mi!« Jenullovi aktivisti so začeli groziti, odrivati in celo pljuvati v pripadnike rumenih jopičev. Policija je rumene jopiče odstranila in jih tistega dne tudi kaznovala.

Jenull je tako izvršil več kaznivih dejanj, med njimi tudi nasilništvo, kršitev enakopravnosti in javno spodbujanje sovraštva, je prepričan ovaditelj Blaž Babič. V svojem prispevku izrazil svoje mnenje: »Tokrat je bilo ogroženih več ljudi, zato sem podal to ovadbo predvsem z željo, da se “levičarji” streznijo in umirijo, Jenulla pa se pri tem dosedanjem početju ostro zaustavi – kajti v petek je prekoračil marsikatero mejo. Naj bo Slovenija še naprej dežela/država miru in mirnih shodov. Vsakogar je potrebno poslušati in mu dati priložnost povedati svoje mnenje.«

Babičev prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

 

Sorodne vsebine