8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

(VIDEO) Saj ni res, pa je: “umetnik” in aktivist (lažni) Janez Janša podelitev Borštnikovega prstana izkoristil in zlorabil za promocijo migrantov!

Letošnji 53. Festival Borštnikovo srečanje bo nedvomno ostal v dolgotrajnem spominu. Pa ne le zaradi igralca Janeza Škofa, ki je postal glavni dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo, ampak zaradi provokativnega nastopa “umetnika” Janeza Janše, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin. Ta je namreč prireditev zlorabil za namene promocije prihajanja migrantov v državo in ob tem okrcal vse, ki temu nasprotujejo.

 

Provokativni “umetnik” Janša je v govoru kritično izpostavil, kako je prejšnja vlada Mira Cerarja zaprla državne meje za ljudi, ki naj bi bežali pred vojno, nasiljem in smrtjo. “Zelo lahko bi se zgodilo, da Alija, Erfana, Omita, Popala in Sadžata ne bi bilo tukaj, tako kot na tisoče, deset tisoče, sto tisoče ljudi, ki ne morejo tja, kjer bi lahko živeli varno. Ministrstvo za kulturo v vladi Mira Cerarja je utišalo kritični glas, ki je hotel spregovoriti o tej politiki, zavrnilo je financiranje predstave Šest, ki je najboljša predstava po mnenju žirije v prejšnji sezoni. Gospod predsednik vlade Marjan Šarec in gospod minister za kulturo Dejan Prešiček lepo prosim, da s tovrstnimi praksami nehate takoj,” je dejal in požel bučen aplavz kulturne srenje, videti pa je bilo mogoče tudi sladek nasmešek Šarca.

Več o tem TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine