32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

(VIDEO) Robert Golob pri milijonih dohodkov ne ve, zakaj bi navadnim ljudem koristile višje plače

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Bodoči predsednik vlade, vzgojen kot sin direktorja elektrarn, pri treh milijonih letnih dohodkov (od tega pol milijona le državne plače) ne ve, kaj bi ljudem višje neto plače koristile,” je komentiral Tomaž Štih in dodal znano izjavo Roberta Goloba, češ da denar vendar ne prinese sreče. Komentar se je nanašal na izjavo elektro-oligarha oziroma bodočega predsednika vlade, ki je v pogovoru dejal, da njemu nižji davki ne bi prav nič koristili – razen da morda zapravljal denar za večje neumnosti. Svoboda je po besedah Goloba pač bolj pomembna od materialne blaginje.

Robert Golob. (foto: Instagram)

To je moja izkušnja in moje osebno mnenje – zares ne potrebujemo nižjih davkov, je poudaril Robert Golob in dodal, da res ne ve, kako bi njemu koristili nižji davki. “Razen da bi imel več denarja na računu in bi zapravljal za mogoče večje neumnosti,” je še izjavil – povsem brez občutka – nekdo, ki si sodeč po fotografijah na Instagramu brez težav privošči motorno barko, gorivo do Mljeta in nazaj – kamor očitno rad odpluje, pa ga verjetno stane nekaj tisočakov – odvisno od tega, v kateri marini ima sicer privez za barko. Se lahko tak človek sploh postavi v kožo ljudi, ki bi jim kakšen evro več pomenil ogromno?

Zanimivo je, da mu ob takih prepotentnih izjavah nekateri še vedno stopijo v bran, češ da je bila izjava izvzeta iz konteksta. Če nekdo izjavi, da bi mu več denarja prej škodilo kot pa koristilo – ker bi le zapravljal za večje neumnosti – ga namreč ni konteksta, ki bi ta stavek lahko prikazal v drugačni luči. Mnogi v Sloveniji delajo po cele dneve in se komaj prebijajo iz meseca v mesec, potem pa pride Golob in izjavi, da od več denarja na računu ni nobene koristi? Morda zanj res ne, saj si ga je po vsej verjetnosti nabral že toliko, da ne ve kam z njim. In ja, verjamemo, da denar ne prinese sreče – vendar pa moraš imeti za tako stališče vsaj kakšen milijonček na računu. Golob se iz običajnih ljudi naravnost dela norca.

Na očitke, da je odlomek posnetka izvzet iz konteksta, je Jure Colja odgovoril, da po ogledu celega posnetka, ne vidi bistvene razlike. “Zakaj? Ker kateri uspešen manager bi svoje podjetje rad fural v okolju kjer ve, da ga čakajo visoki davki? Pa to je smrt za gospodarstvo, ki je gonilna sila vsega skupaj. Vse uspešne države nižajo davke, on bi jih višal,” je poudaril in spomnil, da je Golob točno tak kontekst večkrat ponovil tudi v soočenjih ter tudi javno povedal, da bo ukrepal pri zakonu o dohodnini, ki je bil sprejet ter prinaša višje plače in je prvi korak k davčni razbremenitvi. Poleg tega je Colja še omenil, da se nižati ali višati davčno stopnjo nekomu glede na poklic oz. funkcijo (v tem primeru “manager”) ne da, tako da zavaja Golob. Kar pomeni, da bi po njegovem načinu višali davke za vse, ki zaslužijo več kot neko določeno številko. “In enako zavaja s tem, ko trdi kako se jim gre za razbremenitev kadra za katerega je nevarno, da bi odšel v tujino – to pa je lahko dokazljivo, ker klika, ki ga je nastavila, nikoli ni razbremenila ničesar, tako da gre za prazne obljube in populizem,” je še poudaril Colja.

Pogled z Golobove barke (Foto: Instagram)

Golobu primanjkuje sočutja in širokogrudnosti, pa tudi sposobnosti vodenja
Morda bi to sodilo bolj v rumeni tisk, je pa vseeno zanimivo. Znana slovenska astrologinja je namreč iz Golobove rojstne karte razbrala, da je elektro-oligarh fokusiran predvsem na denar, zaslužek in finance, po drugi strani pa v njegovi karti bode v oči dejstvo, da nima nobenega osebnega planeta v vodnih znamenjih – kar pomeni popolno pomanjkanje empatije, sočutja, rahločutnosti in ljubezni do ljudi. “V kombinaciji z drugimi dejavniki v njegovi karti lahko govorimo o potencialu za psihopata. To so ljudje, za katere je značilna predvsem odsotnost strahu, kot tudi pomanjkanje sočutja,” je še zapisala astrologinja, ki je ob tem sicer dodala, da to ni nujno negativna lastnost, psihopati so namreč lahko ravno zato v poslu nadvse uspešni. V njegovi karti je tudi popolno pomanjkanje ognja, torej srčnosti, topline, širokogrudnosti, pa tudi sposobnosti vodenja in usmerjanja. Iz tega sledi, da ga ljudje nikoli ne bodo resnično vzljubili oz. da ne bo resničen “poglavar naroda”. “Golob nikoli ne bo dočakal dveh mandatov, o katerih sedaj že govori,” je še ocenila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine