14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

[Video] Razkrinkan napadalec na policista na petkovih protestih! Gre za nekdanjega zaposlenega na RTV Slovenija?

Petkovi protivladni protesti, ki so prešli iz koles na noge, so eskalirali. Med prerivanjem skrajnežev s policijo je bilo mogoče videti, kako je eden izmed zakritih nasilnežev napadel policista. Eden izmed bralcev nas je po skrbnem pregledu posnetkov in fotografij obvestil, da je napadalec na policista Jure Močnik, nekdanji zaposleni v javni hiši RTV Slovenija. 

Zbrani protestniki so tudi tokrat vzklikali protivladna gesla. Najprej so se zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani , nato pa so se peš odpravili proti Trgu republike, kjer so izražali svoje nezadovoljstvo proti fašizmu in domnevni represiji. Tokrat pa je bilo vendarle drugače, saj je bilo mogoče v nekem trenutku, pred zaščitno ograjo, ki je bila z namenom varovanja postavljena pred hram demokracije, videti, kako je prišlo do resnega prerivanja.

Napadalec je bil del nasilne množice
V prerivanje se je vpletla skupina protestnikov oblečena v temna oblačila s prekritimi obrazi in Antifa zastavami v rokah. Ta je pričela z vso silo pritiskati na ograjo, eden izmed njih pa je šel celo tako daleč, da je policista napadel. Grožnja z napadom ali napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, se po 303. členu Kazenskega zakonika lahko kaznuje z zaporno kaznijo do dveh let. V primeru, da gre pri tem za grožnjo z orožjem ali pa za hujše telesne poškodbe je zagrožena celo triletna zaporna kazen.

Svoje nenaklonjenosti vladi ne skriva
Sodeč po zapisih in objavah na družabnem profilu Facebook je mogoče videti, da je Močnik, ki je v preteklosti študiral na Inštitutu in akademiji za multimedije, izrazito nenaklonjen aktualni vladi, še posebej pa stranki SDS in predsedniku vlade Janezu Janši. Redno namreč objavlja članke Mladine, ki blatijo aktualno vlado, zapise anarhosocialistične organizacije Komunal 2.0 in Facebook skupine Kombinat ženski pevski zbor, ki se nahaja pod okriljem Zavoda Novi kombinat, ki se financira iz proračuna.

 

Partizanski komandant Franta mu je povšeči
Očitno Močnik ne zamudi skoraj nobenega petkovega shoda, saj ta vseskozi objavlja vabilo na protestne shode, ki so daleč od mirnih, saj se na njih odkrito grozi s smrtjo. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj je bilo mogoče videti več protestnikov, ki so ob istem času v zrak vzdignili transparente z napisom: “Smrt janšizmu! Svoboda vsem!” Zelo dobro se očitno počuti v družbi zloglasnega partizanskega komandanta Franca Severja – Frante. Ta je namreč na svojem Facebook profilu objavil sliko z njim in ob tem pripisal: “Jest in tovariš Franc Sever Franta.”

Med Rogovci se dobro počuti
Glede na to, da se Močnik pojavlja tudi na fotografijah, ki so posnete v nekdanji tovarni Rog, prav tako pa ima znak Roga tudi na svoji prikazni fotografiji, je mogoče sklepati, da se dobro počuti v družbi radikalnih levičarjev, alternativcev in migrantov, ki se sicer zbirajo tam. S svojimi objavami daje tudi jasno vedeti, da je na strani tako imenovanih naravovarstvenikov, ki so se čez noč spomnili, kako naj bi jih skrbelo za naravo. Prej, ko pa so nastajali najbolj umazani projekti (Magma) pa o njih ni bilo ne duha in ne sluha. Očitno se mu ni zdelo prav, da so policisti aretirali nekaj protestnikov, ki so se upirali postopku identifikacije.

Kaže, da tisti, ki druge obsojajo za najbolj radikalne, so najbolj radikalni. Protesti so namreč iz petka v petek bolj nasilni. Na dan pa prihaja celo vedno več dokazov, da na njih sodelujejo tudi skrajneži Antifa iz tujine. Očitno pa se tega dobro zaveda tudi ena izmed voditeljic protestov Tjaša Prošek, ki je dala vedeti, da je zaradi dogajanja globoko razočarana, saj je očitno, da se se mirni protesti končujejo. Napad na policista, ki se je dogodil tekom naloge varovanja kaže, da protesti postajajo vedno bolj podobni tistim v ZDA. Le vprašanje je, kako se bo vse skupaj končalo?

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=3686&v=-qo-ZSEJt-o&feature=emb_logo

Video blob:https://www.facebook.com/d040cbdb-aa1e-4ea7-903d-1c100781464b

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine