12.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(VIDEO) Problemi upokojencev in invalidov za Golobovo vlado ne obstajajo!

Piše: Sara Kovač / Nova24tv

Ko gre človek v trgovino po živila, lahko vidi, da je vsak dan vse dražje. Vedno višje pa so tudi cene za elektriko in seveda vse ostale storitve. Marsikdo se je znašel na robu joka, na robu obupa. To samo dodatno dokazujejo klici v torkovo oddajo “Kdo vam laže?” z voditeljem Borisom Tomašičem. V studio je med drugim poklical 100-odstotni invalid z mizernimi 360 evri pokojnine. Nato upokojenka, ki že dlje časa ni kupila mesa, ker mora gledati na vsak evro. V studio, kjer takih klicev še pred pol leta ali letom dni ni bilo, je poklicala tudi upokojenka, ki si lahko zaradi nizkih dohodkov privošči za kosilo le jušno kocko v vodi ali pečena jajca.

Ko je 100-odstotni invalid Darko poklical v studio, je marsikoga upravičeno pretreslo, ko je povedal, da se mora v času visoke inflacije preživljati z zgolj 360 evri pokojnine. Ker se je s takimi dohodki nemogoče preživljati, kaj šele dostojno živeti, ne čudi, da je gospod v znak obupa napovedal gladovno stavko pred hramom demokracije.

Marija iz Gorenjske se je v studio oglasila v zvezi z vprašanjem o upokojencih z nižjimi pokojninami. “Nič ni slišati, da bi nam tudi kaj pomagali,” je žalostno dejala in ob tem povprašala, kdaj se bo na pomoč priskočilo upokojencem. “Kdaj to bo? Imamo Luka Mesca. Bi lahko to preverili?,” je dejala. Boris Tomašič ji je na vprašanje kar takoj odgovoril in ji povedal, da žal vladajoči nič ne pripravljajo. “Zaenkrat so naredili, kar so naredili. Nič niso napovedovali, da bi bilo še kaj drugega v načrtu. Poskrbeli so za tiste, ki prejemajo socialno pomoč, pa za otroške dodatke (te so namreč povišali), za upokojence pa žal nič,” je dejal.

Foto: Pixabay

A javnim uslužbencem bodo pa dvignili plače? Nimam proti nobenemu nič. Lepo bi pa bi se bilo v Sloveniji malo pogovarjat. Tega pa res več ne razumem,” je dejala gospa in dodala, da si resnično želi, da bi se obe strani pogovarjali, ne zgolj obmetavali. Na to je Tomašič pripomnil, da se sam z veseljem pogovarja, ampak njega žal nihče nič ne vpraša. “Če bi bilo po moje, ne bi imel nič proti, da se dvignejo plače javnemu sektorju, saj je šla inflacija gor. Ampak treba je dvigniti tudi plače realnemu sektorju in pokojnine upokojencem. Cene so šle v nebo,” je poudaril Tomašič.

Meso je predraga dobrina
Poslušajte, če vam jaz sedaj v mikrofon povem, kako si jedilnik krojim, kako si stroške prikrojujem, ker imam dobrih 600 pokojnine, da sploh skozi (mesec) pridem. Pa čemu vse se odpovem. Mesa nisem kupila že ne vem koliko časa. K sreči ga ne jem tako rada. To je morebiti plus. Pa vrt imam. Ampak recimo, če povem, čemu vse se odpovedujem. Pa nisem edina, veste. Veste, koliko je takih upokojencev,” so besede, s katerimi je gospa opisala svoj vsakdan, ki je daleč od dostojnega življenja.

V nadaljevanju je poudarila, da je žalostna, da se nihče ne spomni na vse, ki živijo s pokojninami, nižjimi od 700 evrov. “Kot da smo iz sveta zbrisani. Sej moramo glih tako živeti, pa vse plačati,” je razočarano poudarila in dodala, da je mogoče slišati, kaj vse bodo delali, eno, drugo, pa tretje. “Nič ne rečem, če imajo majhne plače, tisti, ki hodijo delat, da se jim povišajo otroški dodatki. V redu, vse lepo in prav. Sej kakšno pametno naredijo, ampak poglejte, za upokojence pa, kot da nas ni več. Posebno tistih z nizko pokojnino. Jaz tega ne razumem. Res ne razumem več,” je skrušeno dejala.

VIDEO in nadaljevanje si poglejte TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine