3.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 18 oktobra, 2021

(VIDEO) Primitivci protest izkoristili za divjanje: Skrajneži v parlament izstrelili raketo, metali so kocke in pljuvali po snemalcu Nove24TV!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Reporterji Nove24TV so na protestu na Trgu republike našli celo paleto skrajno nevarnih ljudi. Tam so bili skrajni islamisti, Antifa teroristi ter navijači navijaške skupine Green Dragons. Ko se je dan prevesil v noč so udarili: izstrelili so raketo v Državni zbor, pljunili snemalca Nove24TV, poročajo tudi o metanju granitnih kock. Policija je morala uporabiti solzivec in vodni top. Posamezne skupine izgrednikov se še dolgo po razpustitvi shoda spopadale s policijo. 

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se včeraj zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja.

Kot je razvidno iz naših ekskluzivnih posnetkov, protest ni potekal mirno in dostojanstveno, temveč so ga spremljali vulgarizmi “malo vas je pi*kice”, v kamero Nove24TV pa je predrzen moški celo pljunil.

V močno zastražen Državni zbor so izstrelili tudi pirotehnično sredstvo.

V uredništvo smo prejeli fotografije, ki pričajo, da so bili med protestnike pomešani nevarni ljudje. Tam je bil znani protivladni protestnik Zlatan Čordić – Zlatko, sicer zaprisežen musliman.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko (foto: Nova24TV)

To pa še ni vse. Opazili smo tudi pripadnika skrajnega salafističnega gibanja Samirja Balića, ki je med drugim že grozil uredništvu Nove24TV. Med njimi je bil pripadnik bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država Sulejman Merdanović. Omenjeno politično gibanje iz Bosne vodi zloglasni vodja Sanin Musa.

Foto: Nova24TV

Da bi bila situacija lahko tudi nevarna, so s svojo prisotnostjo poskrbeli pripadniki Antifa in navijačev Green Dragons.  Protest je sicer vodil kranjski mestni svetnik in nekdanji član Slovenske nacionalne stranke Zoran Stevanović, ki gradi politiko na proticepilstvu in na račun zdravja ljudi. Manjkala ni tudi Anica Bidar.

Foto: Nova24TV

Image
Foto: Nova24TV

V okolici stavbe Državnega zbora še vedno razgrajajo posamezni izgredniki. Na čelu skupine okoli 50 protestnikov je Zlatan Čordić.

Image
Foto: Nova24TV

Policija je na Twitterju zapisala, da je na shodu “prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, kjer so protestniki v policiste in stavbo DZ metali steklenice, granitne kocke in pirotehniko, zato je shod policija razpustila“. “Ker je množica s kršitvami nadaljevala, so bila uporabljena prisilna sredstva, interveniranje pa trenutno še vedno poteka. Vse pozivamo, da se izognejo centru mesta Ljubljana, predvsem pa, da upoštevajo navodila in ukaze policistov,” so zapisali.

Protest bomo spremljali še naprej.

Zadnje novice

Sorodne vsebine