-4.2 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

(VIDEO) Predsednica državnega zbora se je med sejo veselo prehranjevala

Piše: A. J. (Nova24tv)

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je bila med sejo zalotena, kako se prehranjuje. Parlamentarna dvorana namreč ni namenjena temu, mediji pa so v preteklosti že napadli ministra Hojsa, ko je pojedel pest arašidov in bil pri tem okregan s strani predsedujoče. Nedavno je bila predsedujoča prav Klakočar Zupančičeva.

Se še spominjate, kako so napadli ministra Aleša Hojsa, ko je v parlamentu med interpelacijo na hitro pojedel nekaj arašidov? Poslanka LMŠ Tina Heferle je to priložnost nemudoma izkoristila in ministra podučila o tem, kaj je primerno in kaj ne: “Gospod Hojs, nismo v kinu, razumem, da ste ves dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani.

Mediji so se nemudoma odzvali in razpisali o nesramnosti ministra, čeprav je ta že Heferletovi odgovoril, da je lačen, češ da ves dan ni jedel. No, spodnji video prikazuje predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič med prehranjevanjem v parlamentu, a o tem nihče ne črhne besedice. V primeru Hojsa so bile namreč naslovnice medijev takoj polne obsojajočih novic. 

Predsednica državnega zbora je pred volitvami z našobljenimi ustnicami zagotavljala, kako bo ona res počela vse drugače, kot počne vlada Janeza Janše, a glej ga zlomka, že na začetku ga je polomila. Že najmanj dvakrat je kršila Poslovnik DZ, ob vsej drugačnosti pa se sramoti z napadi na cerkev ob nepoznavanju osnov ustavnega prava, čeprav prihaja iz sodniških vrst. Ob tako slabo izobraženih sodnikih se ne gre čuditi, da je v krizi celotna sodna veja oblasti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine