13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

[Video] Postavili ograjo in bodečo žico, vrata pa pustili odprta! Ni čudno, da migrantov “nič ne ustavi”

Da vladajoči v Sloveniji migrantske krize ne jemljejo resno, ni nobena skrivnost. A da so slovenski varnostni organi ravno toliko malomarni, je res zaskrbljujoče.

Uporabnik Facebooka Darko Pajk je na na socialnem omrežju objavil posnetek, na katerem demonstrira, kako slabo je poskrbljeno za varnost na južni meji med Slovenijo in Hrvaško. “Evo, dragi Slovenci, kako je enostaven prehod meje iz Hrvaške v Slovenijo,” je povedal in demonstriral.

Na posnetku, ki je nastal v bližini reke Sotle v nočnih urah, lahko vidimo, kako je ograja, ki naj bi preprečevala nelegalna prečkanja meje, zgolj okras. Namreč, vrata pri ograji niso niti zaklenjena. Medtem avtor videa trdi, da so v bližini jasno vidni sledovi stopinj in druge sledi, ki nakazujejo, da migranti relativno prosto prečkajo mejo.
 
 
V Civilni iniciativi Brežice zato pričakujejo pojasnilo glede “varovanja slovenskih meja, predvsem na delih meje, kjer ni fizičnega varovana in je le jeklena žica z rezili na škodo divjadi”. Kot so zapisali: “Slovensko ljudstvo ima pravico do mirnega in varnega življenja. To pa ne pomeni samo žičnate prehodne ograje, temveč močno fizično budno varovanje.”

Ivan Šokić

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine