7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

(VIDEO) Posledice dolgoletne negativne selekcije: Skoraj polovica zaposlenih na RTV nima ustrezne izobrazbe

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Bi se pustili zdraviti v bolnišnici, v kateri skoraj polovica za svoje delo nima ustrezne izobrazbe? Ali pa bi morda to sprejeli na sodišču? Natanko tako situacijo imamo namreč na RTV Slovenija – dopuščamo, da kar 994 tam zaposlenih nima ustrezne izobrazbe – kar je skoraj polovica zaposlenih. Je tudi to eden izmed razlogov, da je skrajni čas za referendum za ukinitev RTV prispevka?

Morda niste vedeli ali pa vas ni zanimalo – koliko zaposlenih na RTV Slovenija ne izpolnjuje izobrazbenih pogojev za delovno mesto, ki ga zasedajo? Odgovor je skoraj polovica, torej 994, je sporočil svetovalec ministra za kulturo Miro Petek. Lahko potemtakem sploh pričakujemo profesionalno opravljeno delo – kar je sploh v primeru novinarjev ključnega pomena, saj naj bi nam dostavljali verodostojne, preverjene in objektivne informacije, še toliko bolj če gre za javni medij, ki ga plačujemo vsi.

Nekorektno poročanje osrednjega nacionalnega medija vzbuja vse več dvomov. Sploh v zadnjem letu je prišla na dan narava oziroma usmerjenost tamkajšnjih delavcev – več kot očitno je namreč, da so izrazito nagnjeni proti levi politični opciji, česar niti več ne skrivajo. Tudi v osrednjih informativnih oddajah je poročanje večinoma enostransko, konotacija pa izraža politično pripadnost, česar si novinarji načeloma ne bi smeli privoščiti – razen če svojo politično usmerjenost jasno opredelijo in z njo nedvoumno seznanijo javnost. Prisiljeno plačevanje prispevka nacionalni televiziji predstavlja problem za marsikoga, zato so pobudniki referenduma na Facebook strani “Ukinite prisilno plačevanje RTV naročnine” sporočili, da bodo 1. septembra pričeli zbirati podpise. Zakaj bi še naprej plačevali zavajanje, enostransko poročanje in celo manipulacije – kot je bilo nedolgo nazaj lažnivo prevajanje predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen?

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine