3.1 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

(VIDEO) Poslanec stranke SD Matjaž Nemec se je spravil nad podmladek SDS! Se jim bo opravičil za obtožbe o povezavah z rumenimi jopiči?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Policija je dokazano obravnavala neonacistične skupine, združene v tako imenovanih rumenih jopičih, ki so dokazano povezani s podmladkom SDS. Dokazano povezani s podmladkom SDS. Dokazano povezani s podmladkom SDS,” je v torkovi oddaji 24ur Zvečer v sapi zatrdil poslanec stranke SD Matjaž Nemec. Namen izjave, v kateri je večkrat omenil besedo dokazano in stranko SDS, je bil, da stranko oblati, protestnike, ki se zbirajo okrog frontmana protestov Jaše Jenulla, pa prikaže kot kulturne protestnike, čeprav so nekateri izmed njih motili državno proslavo, na katero je bilo povabljenih več tujih državnikov. V podmladku SDS so se že odzvali in vse skupaj označili za zavestno laž, od Nemca pa zahtevajo opravičilo, sicer bodo sprožili pravne postopke.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v odzivu na navedbe poslanca Matjaža Nemca, kjer ni manjkala uporaba besede dokazano, izpostavil, da sam kot minister za notranje zadeve nima nobenega dokaza, da so povezani z neonacisti. “Nihče tega ni še do sedaj dokazal. Nihče ni dokazal, da je to del podmladka SDS,” je bil jasen Hojs.

V podmladku stranke SDS zanikajo navedbe Nemca
“Obsojamo besede poslanca in podpredsednika stranke SD Matjaža Nemca, ki je v včerajšnji oddaji 24ur Zvečer večkrat označeval naš podmladek kot del t. i. rumenih jopičev in da smo povezani z omenjeno organizacijo. Nemec je v prispevku zavestno lagal in zavajal javnost. Zato od poslanca zahtevamo javno opravičilo in preklic izjav, v nasprotnem primeru bo moral svoje izjave dokazati pred pristojnim organom,” so sporočili iz podmladka največje koalicijske stranke SDS.

V odzivu je Slovenska demokratska mladina (SDM) poudarila, da SDM ni povezana z nobenimi aktivističnimi skupinami. “Za razliko od Matjaža Nemca obsojamo vse totalitarizme. V največjem podmladku si iskreno prizadevamo za izboljšanje stanja mladih in zagotavljanju ključnih pogojev za boljše in lepše življenje v naši domovini,” so še poudarili in dodal, da jih takšne laži od tega ne bodo odvrnile.

 

Ko je voditelj oddaje 24ur Zvečer Uroš Slak Nemca povprašal, od kod dokazi, da se SDM povezuje z rumeni jopiči, je ta odgovoril naslednje: “Bili bi presenečeni, če bi imeli priložnost prebirati poročilo o delovanju Sove za leto 2020. Več kot toliko pa ne smem povedati, ker me funkcija omejuje.” Hojs je na to pripomnil, da je zanimivo, kako ta sedaj govori, da ga funkcija omejuje, pred dvema minutama pa je povezoval neonaciste in SDS. “Odločite se že, boste povedali eno ali drugo.” Nemec je seveda spremenil temo in podal prepričanje, da si Slovenci zaslužijo boljšo oblast, kot jo imajo. “Zaslužijo si manj cinizma, manj neotesancev, ki nam vladajo na tako primitiven način.” Hojs seveda ni ostal tiho in je poudaril, da so primitiven način pokazali tisti, ki so s Prešernovega trga poskušali priti na Trg republike. “To je primitiven način, ki so ga lahko v neposrednem prenosu videli vsi državljani Slovenije.” Ta primitiven način po besedah Hojsa generirajo trije predsedniki opozicijskih strank in Jaša Jenull.

Minister Aleš Hojs (foto: Printscreen)

Hojs je še povedal, da se je lahko na Prešernovem trgu videlo vrednote, ki jih pooseblja del opozicije, torej Tanja Fajon, Marjan Šarec in Luka Mesec z operativcem Jašo Jenullom. “Ljudi, ki žvižgajo, protestirajo in tulijo takrat, ko se spominjamo padlih v osamosvojitveni vojni, takrat, ko dvigamo slovensko zastavo, ko govori predsednik države, ko škof blagoslavlja lipo. Označevali so nas za fašiste, za naciste, govorijo o tem, kako bodo sami stvari vzeli v svoje roke,” je kritično dejal Hojs in dodal, da so to počeli že njihovi predniki leta 1941 in 1945. Hojs je poudaril prepričanje, da je potrebno imeti enaka merila. “Zgolj in samo zato se v trenutnem vodstvu policije in na ministrstvu borimo.”

 

Ker je Nemcu očitno zmanjkalo argumentov, je obtožil Hojsa, kako naj bi ta dejal, da so predsedniki opozicijskih strank huligani in obtožil ministra v stilu stranke SD, kako naj bi ta izvajal represijo. Minister je namreč Nemca negiral in pojasnil, da so zanj huligani tisti, ki so prišli s Prešernovega trga na Trg republike in se primitivno obnašali. Podučil ga je, da mu očitno težavo dela 2. sklon slovenščine, da vsega skupaj ne razume. Hojs je na koncu poudaril, da bodo ljudje lahko na volitvah odločali o tem, koga izbrati. “Izbirali bodo med tem, kar so videli na Prešernovem trgu, in tistim na Trgu republike. Torej med huligani, ki motijo državno proslavo, ki se norčujejo nad padlimi osamosvojitelji, ki mesece ne upoštevajo zakonov in drugo stranjo,” je bil jasen.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine