13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(VIDEO) Poslanec SD Franc Trček na odboru DZ grozil s štihanjem poslancev!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Ampak, verjetno bomo morali priti do stanja kot v Angliji, ko so neko poslanko ‘zaštihali’, potem pa ne bo nihče kriv,” je na odboru DZ grozil kontroverzni poslanec Franc Trček, ki se je že večkrat izkazal s svojimi nasilnimi, celo huliganskimi izpadi na ravni pouličnih anarhistov iz propadle tovarne Rog.  

Poslanec Socialnih demokratov Franc Trček je imel znova svoj dan. Tokrat je doživel “živčni zlom” na odboru DZ, kjer je med drugim svaril, da bo očitno “moralo priti do stanja kot v Angliji, kjer so poslanko ‘zaštihali’.” V nadaljevanju pa je še dejal: “Potem pa bo verjetno kriv Trček, ki ga Marijan Pojbič kliče terorist, pohodniki tega državnega zbora pa Miha Kordiš.”

Kot je znano, lahko besede hitro preidejo v dejanja, Trčkov izpad pa je mogoče razumeti kot neposreden poziv k brutalnemu fizičnemu nasilju. Na protestih je dovolj takšnih, ki bi njegove besede lahko vzeli dobesedno. Ob tem pa je na mestu še vprašanje za predsednico SD Tanjo Fajon, ali želijo imeti v poslanskih vrstah nekoga, ki tako močno črni ugled stranke in obenem znižuje kulturo dialoga v državnem zboru.

Če bo v prihodnje dejansko prišlo do tovrstnega fizičnega obračunavanja, bodo prav Socialni demokrati tisti, na katere bo najprej padla senca hujskanja in pozivanja k nasilju. Vendar pa zadnji Trčkov eksces ni ravno presenečenje. Spomnimo na to, kako je že zaslovel po svojih nasilnih pouličnih izgredih.

Bil je eden najbolj aktivnih na mariborskih vstajah, zaradi kršenja javnega reda in miru pa celo pridržan s strani policije, podobno kot pred dnevi poulični komedijant Zlatan Čordić – Zlatko. In to je ta raven kulture, ki je z ulice vdrla v hram slovenske demokracije. Spomnimo še, kako je poslanec SD poslanske kolege v DZ že zmerjal s “pizd***”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine