7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

(Video) Politični analitik Miloš Čirič v oddaji Tema dneva: Če nimaš niti svojih poslancev, nimaš možnosti!

Piše: Aleš Ernecl (Nova24TV)

V Temi dneva sta o končno vloženi konstruktivni nezaupnici tokrat spregovorila voditelj Luka Svetina in politični analitik Miloš Čirič. Slednji je izrazil precejšnjo nejevero do tega, da bi lahko razprava vodila kamorkoli drugam kot do neuspeha vložene nezaupnice.

V tokratni Temi dneva je ena od tem seveda bila končno vložena konstruktivna nezaupnica zoper vlado. Sogovornik voditelja Luke Svetine je bil politični analitik Miloš Čirič in če je soditi o njunem pogovoru in mnenju Čiriča, nezaupnica nima nobenih realnih možnosti, da bi “zamenjala” vlado.

Prva stvar, ki jo je Čirič izpostavil, je bila, da deset glasv za nezaupnico omeni, da lahko Erjavec računa le na dva svoja poslanca, kaj šele na nekatere druge, nujno potrebne glasove. Glede razlogov, zakaj KUL – ovci sploh še vztrajajo in so šli v to zgodbo, je odgovoril, da je to kot bi najavil, da greš na maraton in potem vmes ugotovil, da nisi dovolj dobro pripravljen. Na koncu bi vseeno pričel teči, da si ne bi naredil sramote.

Bomo le dočakali konec večmesečne kalvarije?

Čirič je povedal, da je izjemno vesel, da se bo ta nekajmesečna kalvarija vendarle končala, čeprav bi si želel, da bi se to zgodilo že prej in bi se lahko državni zbor ukvarjal z za Slovenijo pomembnejšimi stvarmi. Obenem je dodal, da je to pač pravica opozicije in da jo slednji izkoriščajo.

Čirič je tudi omenil, da problem ni le z Desusom, ampak tudi s tem, da vsaj dva iz opozicije ne bi glasovala za padec vlade, iz SMC – ja pa imajo potencialno en glas. Na špekulacijo o tem, da sta dva glasova iz opozicije, ki bi bila proti padcu vlade, iz SD, je Čirič odgovoril s komplimentom nekaterim članom SD – ja, za katere je dejal, da so kompetentni in razmišljajo s svojo glavo.

Na to, ali se bo pritisk na poslance SMC – ja stopnjeval, je odgovoril pritrdilno, oziroma, da seveda ta možnost obstaja. Obenem pa je dodal, da je to vse del politične folklore in da na koncu štejejo glasovi, glasov pa ne bo dovolj, tako Čirič, ker ljudje vidijo, da niti svojih poslancev nimajo dovolj.

Aleš Ernecl

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine